Local cover image
Local cover image

Polítiques de funció pública: l'avaluació de recursos humans / Miquel Salvador Serna

By: Contributor(s): Series: Papers de recerca ; 5Publication details: Barcelona : Generalitat de Catalunya. Escola d'Administració Pública, 1997Edition: 1a edDescription: 129 pISBN:
  • 8439344090
Summary: La investigació que es presenta planteja l’anàlisi dels recursos humans a l'Administració pública des de l'enfocament de la ciència política i de l'administració, per mitja d'una aproximació que combina la perspectiva teòrica amb el vessant empíric. A les pagines següents s'expliciten l'objecte i els objectius, la metodologia i les tècniques emprades en la seva elaboració. Posteriorment, l'estudi es desenvolupa en dues grans parts. A la primera es fa una aproximació a l'objecte d'estudi -els sistemes d'avaluació dels recursos humans- des de tres enfocaments complementaris: 1. El marc teòric, basat en dues perspectives: una que vincula el sistema d'avaluació al model organitzatiu de la institució en que es desenvolupa, i una altra que contextualitza el sistema d'avaluació en el conjunt de polítiques i àrees d'activitat de la funció de personal. Des d'aquesta darrera perspectiva es presenten els conceptes clau per entendre el sistema d'avaluació dels recursos humans coma eina de gestió integral i de suporta la política de personal. 2. El marc legal, coma context normatiu sobre el qual s'assenten les bases per al desenvolupament posterior dels sistemes d'avaluació dels recursos humans. 3. El marc històric recent de les polítiques de funció pública en el context del procés de modernització de l'Administració. En aquest apartat es destaquen diverses experiències d'avaluació dels recursos humans desenvolupades a diferents països -els Estats Units, el Regne Unit, França, Holanda, etc.- i es distingeixen les que es basen en l'avaluació de l'acompliment i les que se centren en la retribució segons el rendiment. Com a cas a part, per l'especificitat del seu enfocament, es tracta el projecte d'avaluació del rendiment a l'Administració de la Xunta de Galícia. A la segona part de l'estudi es fa una anàlisi comparada de quatre experiències d'avaluació dels recursos humans desenvolupades a diferents administracions públiques catalanes. Al final es plantegen unes conclusions que ofereixen una visió integrada i de contrast entre les dues parts constitutives de la investigació: el marc teòric i el context de referència, per una banda, i les experiències d'avaluació objecte dels estudis de cas, per l'altra. Finalment només resta indicar que l'objectiu últim d'aquesta investigació és oferir una modesta contribució a la reflexió sobre la política i la gestió dels recursos humans en l’àmbit públic, com també sobre les eines operatives que permeten posar en practica els seus objectius, depassant el discurs teòric, amb el fi de transformar el recurs més valuós de qualsevol Administració orientada al servei del públic. (Font: Introducció)
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Book Centre d' Informació i Documentació del CERC Sala General S 03149 1 Available (Disponible) 1900055695

I. Introducció -- II. Objecte i objectius de l'estudi -- III. Metodologia i tècniques -- IV. El marc teòric: 4.1. El marc teòric: models d'organització i perspectiva d'anàlisi ; 4.2. El marc teòric: els conceptes clau -- V. El marc legal de l'avaluació dels recursos humans -- VI. Administració pública i recursos humans. Polítiques de funció pública i avaluació de l'acompliment: 6.1. Modernització de l'Administració i polítiques de funció pública ; 6.2. Línies d'actuació per flexibilitzar els sistemes de funció pública ; 6.3. L'avaluació de l'acompliment i la retribució segons el rendiment: experiències casos: 6.3.1. La retribució segons el rendiment: a) El cas de l'Administració federal americana; b) El cas de l'Administració britànica; c) Les experiències nord-americana i britànica des d'una perspectiva cultural; d) Altres experiències de retribució segons el rendiment ; 6.3.2. L'avaluació de l'acompliment: els casos de l'Administració danesa i l'Administració britànica ; 6.4. L'avaluació del rendiment a l'Administració pública de Galícia -- VII. L'avaluació dels recursos humans a les administracions públiques: 7.1. Característiques generals de les administracions analitzades. La implementació dels sistemes d'avaluació: 7.1.1. Les universitats: la Universitat Politècnica de Catalunya (UPG) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); 7.1.2. Les administracions territorials: la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona ; 7.2. Els objectius de l'avaluació dels recursos humans ; 7.3. L'instrument de l'avaluació -- VIII. Conclusions -- IX. Bibliografia -- X. Entrevistes realitzades

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha