Local cover image
Local cover image

Urban crisis: culture and the sustainability of cities / edited by M. Nadarajah and Ann Tomoko Yamamoto

Contributor(s): Publication details: Tokyo [etc.] : United Nations University Press, cop. 2007Description: xv, 244 pISBN:
  • 9789280811254
Summary: Influent llibre que incideix en la importància central de la cultura en els processos d’urbanització i desenvolupament sostenible de les ciutats. Els autors -investigadors dels àmbits de la planificació urbana i el desenvolupament econòmic regional- analitzen el tema des de la perspectiva marcada per l’agenda global de desenvolupament sostenible articulada per les Nacions Unides. Adopten una visió complexa de la ciutat sostenible que va més enllà del punt de vista econòmic i mediambiental que ha marcat tradicionalment el discurs i també la pràctica del desenvolupament sostenible. En primer lloc, es detallen les principals conclusions de la First International Conference on Culture in Sustainability of Cities, on el marc teòric es centrà en el paper de la cultura en les ciutats sostenibles. En segon lloc, es presenten diversos estudis de cas que il·lustren maneres diferents d’integrar la cultura en el desenvolupament sostenible: a través d’un model de producció culturalment sensible; mitjançant la creació i recolzament d’una identitat culturalment distintiva; a partir de la transformació cultural interna o destacant la importància creixent del multiculturalisme i el localisme. Finalment, s’incideix en la necessitat d’examinar els indicadors culturals que poden ajudar a les ciutats a incorporar els aspectes culturals en les seves polítiques i estratègies de desenvolupament urbà. Els editors de l’obra, M. Nadarajah i Ann Tomoko Yamamoto, assenyalen que l’objectiu final és el desenvolupament d’una teoria cultural coherent d’urbanització sostenible, a la que anomenen Kanazawa School of Sustainable Urbanization, amb capacitat d’influir tant en els currículums universitaris com en les accions estratègiques de les organitzacions polítiques i de la societat civil. (Font: El centre)
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Book Centre d' Informació i Documentació del CERC Sala General S 00491 1 Available 1900132372

List of tables and figures -- List of contributors -- Preface -- List of acronyms -- Part I. Culture in sustainability of cities I: 1. Introduction / M. Nadarajah, Ann Tomoko Yamamoto ; Cultural frameworks / Ratna S.J.B. Rana, Awais L. Piracha ; Voices I -- Part II. Four Asian case studies: 4. Introduction ; 5. Transforming cultural heritage into sustainable future: a case study of Patan, Nepal / Sudarshan Raj Tiwari ;6. Culture of sustainability: multicultural reality and sustainable localism -a case study of Penang (George Town), Malaysia / M. Nadarajah; 7. Creating cultural identity for sustainability: a case study of Cheongju, Korea / Sang-Chuel Choe ; 8. Towards an urban cultural mode of production: a case study of Kanazawa, Japan, I / Masayuki Sasaki ; 9. Sustainability in a traditional castle city: a case study of Kanazawa, Japan, II / Shigekasu Kusune ; 10. Common themes and differences: approaches to culture in sustainability of cities / M. Nadarajah -- Part III. Culture in sustainability of cities II: 11. Approaches to cultural indicators / Sang-Chuel Choe, Peter J. Marcotullio, and Awais L. Piracha ; 12. Voices II ; 13. Conclusion / M. Nadarajah -- Appendix I: List of selected organizations working on sustainable urbanization issues (with a web presence) -- Index

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha