Local cover image
Local cover image

La Ciència a taula : la columna de gastronomia científica a la revista Mètode / Fernando Sapiña ; intervenció artística de Teresa Romás

By: Series: Mètode ; 10Publication details: València : Universitat de València, DL 2019Description: 229 pISBN:
  • 9788491332633
Summary: La gastronomia científica ens apropa els principis físics i químics dels ingredients i dels processos d'elaboració culinària, i ens desvela tot un món de percepcions sensorials en l'acte d'assaborir el menjar. Aquest llibre és un recull dels 42 articles que el químic i gormand Fernando Sapiña (1964-2018) va publicar en la revista MÈTODE sota el títol La ciència a taula. Cada article es pot llegir de manera independent, però l'autor de vegades segueix uns fils subtils a través de la textura, el color, el sabor, l'olor o les transformacions culinàries dels aliments. Els textos de Sapiña mariden el talent químic amb el gust gastronòmic. La seua obsessió per fer-se entendre, per divulgar la química que practicava i coneixia en profunditat, la trobem ací sublimada a través de l'experiència multisensorial que ens ofereix la bona taula. Els seus textos, a vessar de referències literàries i experiències quotidianes, d'anècdotes familiars i amicals, ens revelen el bon científic, el bon vivant, la bona persona que va ser. (Font: Editor)
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Book Book Centre d' Informació i Documentació del CERC Sala General S 03736 Available CERC20010031

Índex de receptes. La Carta de Fernando Sapiña -- Introducció / Juli Peretó -- Pròleg / Pere Castells -- Nutrients, fermentació i conserves -- Coccions -- Textures -- Colors -- Sabors -- Olors -- Espècies, te i café -- Glossari -- Bibliografia -- Índex onomàstic -- Índex analític

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha