Estudi del sector cultural a les comarques gironines [Recurs electrònic] / autors: Gemma Carbó ... [et al.] ; Alfons Martinell i Gemma Carbó (direcció)

By: Carbó, Gemma.
Martinell, Alfons | Girona (Província).
Publisher: Girona : Diputació de Girona, 2010Description: 53 p. : digital, fitxer PDF (1,96 Mb).Online resources: E-Doc | E-Link Summary: L’estudi, elaborat entre 2007 i 2010 per encàrrec de la Diputació de Girona, l’ha realitzat un equip de la Càtedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona constituït per Gemma Carbó, Taína López, Alfaons Martinell i Clara Martinell. L'objectiu de l'estudi és valorar el pes i la distribució dels equipaments, infraestructures i sobretot dels agents que fan possible el dinamisme cultural que avui es percep de manera evident, però del que no disposen de mesures ni indicadors fiables. L’estudi remarca que el sector cultural de les comarques de Girona presenta, d’una banda, un alt grau de professionalització en la gestió pública i una alta taxa de creativitat. Paradoxalment, es manifesta una manca de competències professionals i de gestió en les empreses culturals i l’alta taxa de creativitat no es correspon amb uns índexs equivalents d’innovació i emprenedoria, amb una tendència molt menys significativa a la creació d’empreses. El fet cultural a Girona és, segons l’estudi, un fenomen molt heterogeni i vinculat als municipis i a la singularitat del territori, el paper dels Ajuntaments és fonamental, afirma que els ajuntaments són veritables motors de la vida cultural malgrat els dèficits de finançament que tenen. L'estudi, des d'una perspectiva quantitativa, econòmica i social, ha de servir, segons els autors, de base per a futures accions i polítiques públiques, així com per al disseny d'estratègies de desenvolupament territorial vinculades a la cultura. (Font: el Centre)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
No physical items for this record

L’estudi, elaborat entre 2007 i 2010 per encàrrec de la Diputació de Girona, l’ha realitzat un equip de la Càtedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona constituït per Gemma Carbó, Taína López, Alfaons Martinell i Clara Martinell. L'objectiu de l'estudi és valorar el pes i la distribució dels equipaments, infraestructures i sobretot dels agents que fan possible el dinamisme cultural que avui es percep de manera evident, però del que no disposen de mesures ni indicadors fiables. L’estudi remarca que el sector cultural de les comarques de Girona presenta, d’una banda, un alt grau de professionalització en la gestió pública i una alta taxa de creativitat. Paradoxalment, es manifesta una manca de competències professionals i de gestió en les empreses culturals i l’alta taxa de creativitat no es correspon amb uns índexs equivalents d’innovació i emprenedoria, amb una tendència molt menys significativa a la creació d’empreses. El fet cultural a Girona és, segons l’estudi, un fenomen molt heterogeni i vinculat als municipis i a la singularitat del territori, el paper dels Ajuntaments és fonamental, afirma que els ajuntaments són veritables motors de la vida cultural malgrat els dèficits de finançament que tenen. L'estudi, des d'una perspectiva quantitativa, econòmica i social, ha de servir, segons els autors, de base per a futures accions i polítiques públiques, així com per al disseny d'estratègies de desenvolupament territorial vinculades a la cultura. (Font: el Centre)

1. Justificació -- 2. Objectius -- 3. Delimitació del camp d’estudi: el sector cultural a les comarques gironines -- 4. Metodologia -- 5. Anàlisi de la informació -- 6. Conclusions -- 7. Bibliografia -- 8. Webs de consulta -- 9. Llistat de persones i entitats entrevistades -- 10. Participants al grups de treball -- 11. Col·laboradors -- Annex 1: Guia numèrica per municipis

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY