Els Valors dels professionals de la cultura a Catalunya / Equip CETC ; Francesc-Marc Àlvaro ... [et al.]

Àlvaro, Francesc-Marc | CETC, Equip | Centre d'Estudis de Temes Contemporanis.
ISBN: 8482560298.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : Proa, 1995Description: 211 p.Series: Temes Contemporanis: 4Summary: Presentat, sovint, com la consciència crítica de la societat, l'intel·lectual ha gaudit d'una posició privilegiada pel que fa precisament a la qüestió de la transmissió i la crítica dels valors. Aquesta posició ha permès fins i tot als analistes la classificació de diferents models d'intel·lectuals segons la seva actitud més o menys crítica o legitimadora de l'anomenat statu quo. En moments de transició i d'incertesa, però, la figura de l'intel·lectual no deixa de ser paradoxal. El seu silenci pot ser el preludi d'un autoqüestionament del seu paper, de les seves funcions. O pot significar també el seu definitiu declivi, engolit a la fi pel xuclador mediàtic. La comparació, doncs, de les dades sobre el sistema de valors dels catalans i dels seus intel·lectuals pot ajudar a trencar més d'un mite sobre el seu pretès "integrisme" o "criticisme" o, al contrari, acabar de consolidar-lo. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 02654 1 Exclòs de préstec (Disponible) 1900010027
Book CERC
Sala
General S 02655 2 Available (Disponible) 1900010036

Presentat, sovint, com la consciència crítica de la societat, l'intel·lectual ha gaudit d'una posició privilegiada pel que fa precisament a la qüestió de la transmissió i la crítica dels valors. Aquesta posició ha permès fins i tot als analistes la classificació de diferents models d'intel·lectuals segons la seva actitud més o menys crítica o legitimadora de l'anomenat statu quo.

En moments de transició i d'incertesa, però, la figura de l'intel·lectual no deixa de ser paradoxal. El seu silenci pot ser el preludi d'un autoqüestionament del seu paper, de les seves funcions. O pot significar també el seu definitiu declivi, engolit a la fi pel xuclador mediàtic.

La comparació, doncs, de les dades sobre el sistema de valors dels catalans i dels seus intel·lectuals pot ajudar a trencar més d'un mite sobre el seu pretès "integrisme" o "criticisme" o, al contrari, acabar de consolidar-lo. (Font: Editor)

Presentació / Jaume Lorés -- Introducció / Joan Costa -- I. Resum de l'estudi realitzat per Line Staff: 1. Els professionals de la cultura en el pla individual ; 2. La relació dels professionals de la cultura amb la societat ; 3. Els professionals de la cultura i el sistema de valors ; 4. L'actitud dels professionals de la cultura envers Catalunya -- II. Valoracions sectorials de l'estudi: 1. Quin saber?: a) 1. Intel·lectual i la nova concepció del saber / M. Jesús Buxó i Rey ; b) Saber i saviesa: la seva complementarietat / Joaquim Sempere ; 2. Quins valors morals i religiosos?: a) El resultat de l'enquesta pe! que fa als valors / Margarida Boladeras ; b) He callat i per això he cregut / Carles Torner ; 3. Quin compromís polític?: a) Silenci a tot volum / Francesc-Marc Àlvaro ; b) Compromís polític i cultura política / Jordi Porta ; 4. Quin paper per als intel·lectuals?: a) La nova cultura mítica / Jordi Berrio ; b) Mitjans de comunicació i institucionalització dels intel·lectuals / Enric Saperas -- Annex

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY