Comunió, domini, innovació : per una teoria de la cultura / Salvador Giner

By: Giner, Salvador.
ISBN: 8472228320.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : Laia, 1985Description: 216 p.Series: L'Entrellat: Summary: Anàlisi coherent i apassionada sobre la cultura entesa com a estat de la consciència social de l'home, la qual condiciona tota la seva acció present i futura. L'autor reflexiona sobre tres aspectes cabdals de la cultura: el que crea comunió i solidaritat entre els homes, el que els separa per la ideologia i el conflicte, i el que trenca motlles dins els seus límits i context tot inventant nous horitzons i possibilitats. L'estudi es desplega en un primer capítol teòric i general sobre el tema i en sis d'altres on analitza els aspectes puntuals del fenòmen: la crisi de la societat civil, la seva cultura i la seva moral; la naturalesa de la violència política en el marc de la vida democràtica contemporània; l'aparició i efectes de la "tecnocultura" a la societat informatitzada; l'esdevenidor de la cultura liberal i de la cultura socialista; i el futur de la religió i de la ideologia en una societat secularitzada. (Font: El Centre)Summary: Comunió, domini innovació (Per una teoria de la cultura) és un llibre on l'autor reflexiona, tot analitzant-los, sobre tres aspectes cabdals de la cultura: el que crea comunió i solidaritat entre els homes, el que els separa perla ideologia i el conflicte, i el que trenca motllos dins els seus límits i context tot inventant nous horitzons i possibilitats. Un primer capítol teòric i general sobre el tema és seguit per sis d'altres on hom analitza els aspectes puntuals del fenomen: la crisi de la societat civil, la seva cultura i la seva moral; la naturalesa de la violència política en el marc de la vida democràtica contemporània; l'aparició i efectes de la "tecnocultura" a la societat informatitzada; l'esdevenidor de la cultura liberal i de la cultura socialista en el món de dema; i el futur de la religió i de la ideologia en una societat secularitzada. Una veritable anàlisi coherent i apassionada sobre aquest tema que ha esdevingut la veritable cruïlla de l'home d'avui: l'estat de la seva consciencia social, que n 'anomenem cultura, i que condiciona tota la seva acció present i futura a tots els nivells. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Magatzem
General M 0210 1 Exclòs de préstec 1900000532
Book CERC
Sala
Abast S 00148 2 Available 1900138978

Anàlisi coherent i apassionada sobre la cultura entesa com a estat de la consciència social de l'home, la qual condiciona tota la seva acció present i futura. L'autor reflexiona sobre tres aspectes cabdals de la cultura: el que crea comunió i solidaritat entre els homes, el que els separa per la ideologia i el conflicte, i el que trenca motlles dins els seus límits i context tot inventant nous horitzons i possibilitats. L'estudi es desplega en un primer capítol teòric i general sobre el tema i en sis d'altres on analitza els aspectes puntuals del fenòmen: la crisi de la societat civil, la seva cultura i la seva moral; la naturalesa de la violència política en el marc de la vida democràtica contemporània; l'aparició i efectes de la "tecnocultura" a la societat informatitzada; l'esdevenidor de la cultura liberal i de la cultura socialista; i el futur de la religió i de la ideologia en una societat secularitzada. (Font: El Centre)

Comunió, domini innovació (Per una teoria de la cultura) és un llibre on l'autor reflexiona, tot analitzant-los, sobre tres aspectes cabdals de la cultura: el que crea comunió i solidaritat entre els homes, el que els separa perla ideologia i el conflicte, i el que trenca motllos dins els seus límits i context tot inventant nous horitzons i possibilitats. Un primer capítol teòric i general sobre el tema és seguit per sis d'altres on hom analitza els aspectes puntuals del fenomen: la crisi de la societat civil, la seva cultura i la seva moral; la naturalesa de la violència política en el marc de la vida democràtica contemporània; l'aparició i efectes de la "tecnocultura" a la societat informatitzada; l'esdevenidor de la cultura liberal i de la cultura socialista en el món de dema; i el futur de la religió i de la ideologia en una societat secularitzada. Una veritable anàlisi coherent i apassionada sobre aquest tema que ha esdevingut la veritable cruïlla de l'home d'avui: l'estat de la seva consciencia social, que n 'anomenem cultura, i que condiciona tota la seva acció present i futura a tots els nivells. (Font: Editor)

Presentació ; 1. Comunicació, domini, innovació (per una teoria de la cultura) -- 2. L'agonia de la societat civil -- 3. El rapte de la moral: transmutació de la virtut cívica en la societat corporativa -- 4. La conquesta del caos -- 5. Tecnocultura, saber i canvi social -- 6. El futur del socialisme -- 7. La consagració del profà (el futur de la religió i de la ideologia)

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY