Catalanisme : història, política i cultura / Josep Termes ... [et al.]

Termes, Josep.
ISBN: 8485905288.Edition: 1a. ed.Publisher: Barcelona : L'Avenç, 1986Description: 299 p.Series: Clio: 7Summary: Catalanisme: història, política i cultura correspon al títol d’un cicle de conferències que va organitzar Xarxa Cultural l’hivern de 1985 i que a tenir lloc a l’Ateneu Barcelonès. Hi participaren historiadors i especialistes en els camps de la cultura i la política, les aportacions dels quals ara es troben recollides en aquest llibre. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 02049 1 Available (Disponible) 1900000767

Catalanisme: història, política i cultura correspon al títol d’un cicle de conferències que va organitzar Xarxa Cultural l’hivern de 1985 i que a tenir lloc a l’Ateneu Barcelonès.

Hi participaren historiadors i especialistes en els camps de la cultura i la política, les aportacions dels quals ara es troben recollides en aquest llibre. (Font: Editor)

Presentació -- Les arrels populars del catalanisme / Josep Termes -- Modernisme i nacionalisme / Jordi Castellanos -- Cultura popular enfront de cultura oficial / Miquel Izard -- El teatre popular i el catalanisme / Xavier Fàbregas -- Política nacional i política de classe / Jordi Solé Tura -- El Diari Català (1879-1881): plataforma d'exposició del pensament catalanista / Josep M. Figueres -- El Noucentisme / Josep Murgades -- La Lliga Regionalista o els límits del catalanisme conservador /Borja de Riquer i Permanyer -- L'«Esquerra Nacionalista» catalana, 1900-1931: unes reflexions / Enric Ucelay Da Cal -- Avantguardes literàries i actituds polítiques / Josep M. Balaguer -- L'Esquerra Republicana de Catalunya / Anna Sallés -- Cristianisme i catalanisme / Josep Massot i Muntaner -- Anarquisme i catalanisme / Pere Gabriel -- Socialisme i catalanisme / Josep Lluis Martín -- Catalanisme i reivindicació lingüística / Francesc Vallverdú -- La literatura catalana i l'exili / Vicenç Riera Llorca -- El pensament catalanista en l’època franquista / Josep M. Colomer -- Catalanisme i política d'esquerra durant el franquisme / Isidre Molas -- Els mass-media i la identitat nacional (Catalunya, 1939-1985) / Josep Gifreu

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY