Propostes per a la planificació, gestió i avaluació dels centres culturals públics / Lluís Bonet, Xavier Cubeles, Jordi Roselló

By: Bonet, Lluís.
Cubeles, Xavier | Roselló, Jordi | Centre d'Estudis de Planificació.
Publisher: Barcelona : CEP, [1991?]Description: 154 p.; 1 disquette (5 1/4").Summary: L'objectiu fonamental del present treball és aportar un conjunt de propostes per a la planificació, gestió i avaluació dels centres culturals públics. En concret, el seu contingut s'estructura en dos grans blocs fonamentals: el procés de planificació estratègica i el procés de gestió. Per a una correcta anàlisi d'aquestes qüestions, s'ha considerat prèviament la situació del centre cultural en el marc de l'ajuntament al qual estan adscrits. Així, s'inicia l'estudi definint el centre cultural com a ‘centre de responsabilitat’ integrat a l'administració municipal, fet que permet delimitar la seva posició respecte aquesta organització superior. Feta aquesta consideració preliminar del capítol tercer al setè es procedeix a examinar el primer bloc del treball, és a dir, el procés de planificació estratègica en el qual es tracten els següents punts: Identificació de les finalitats del centre; Definició de les funcions assignades; Anàlisi de l'entorn; Anàlisi interna; Fixació d'objectius i estratègiques. A continuació, es procedeix a analitzar el procés de gestió que comprèn bàsicament les fases de programació, execució i avaluació. (Font: Introducció)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
22 Bon 91 1 Available 1900061571

L'objectiu fonamental del present treball és aportar un conjunt de propostes per a la planificació, gestió i avaluació dels centres culturals públics. En concret, el seu contingut s'estructura en dos grans blocs fonamentals: el procés de planificació estratègica i el procés de gestió. Per a una correcta anàlisi d'aquestes qüestions, s'ha considerat prèviament la situació del centre cultural en el marc de l'ajuntament al qual estan adscrits. Així, s'inicia l'estudi definint el centre cultural com a ‘centre de responsabilitat’ integrat a l'administració municipal, fet que permet delimitar la seva posició respecte aquesta organització superior.
Feta aquesta consideració preliminar del capítol tercer al setè es procedeix a examinar el primer bloc del treball, és a dir, el procés de planificació estratègica en el qual es tracten els següents punts: Identificació de les finalitats del centre; Definició de les funcions assignades; Anàlisi de l'entorn; Anàlisi interna; Fixació d'objectius i estratègiques.
A continuació, es procedeix a analitzar el procés de gestió que comprèn bàsicament les fases de programació, execució i avaluació. (Font: Introducció)

1. Introducció -- 2. Els centres culturals coma centres de responsabilitat -- 3. La planificació estratègica -- 4. Les finalitats i funcions dels centres culturals: 4.1. Les finalitats dels centres culturals ; 4.2. Les funcions assignades -- 5. Anàlisi de l' entorn: 5.1. Introducció ; 5.2. El macro-entorn ; 5.3. L'entorn sectorial ; 5.4. L'entorn directament vinculat amb el centre -- 6. Anàlisi interna: 6.1. Introducció ; 6.2. La trajectòria del centre ; 6.3. Estructura organitzativa i sistemes de gestió ; 6.4. Els recursos disponibles -- 7. Fixació dels objectius estratègics i assignació de Responsabilitats -- 8. Elaboració de projectes, pressupost i execució: 8.1. Introducció ; 8.2. La programació ; 8.3. L'execució -- 9. L’avaluació: 9.1. Introducció ; 9.2. Objecte i objectius de l'avaluació ; 9.3. El mesurament dels serveis i activitats d'un centre cultural ; 9.4. Anàlisi i interpretació de resultats -- 10. Bibliografia

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY