Europe & Culture : Un enjeu pour le développement local : Actes du colloque de Sarlat, 20 et 21 octobre 1994

MECIDOR (Projecte) | Association pour la mobilisation de l'initiative locale en faveur de la culture et de l'aménagement rural.
ISBN: 2909275566.Publisher: Rennes : Apogée : Amilcar, 1995Description: 125 p. 23 cm.Series: Europe, culture et territoires: Abstract: Les actes d'aquest col.loqui aporten una contribució al debat que vol fer de la cultura un camp d'elecció important per la UE. Els ponents han respost a les següents questions: Quina és la legimitat possible de les intervencions de la UE en el domini cultural? On pot començar? Com s'ha d'articular amb les dels Estats o les regions? Hi han accions prioritàries? Pot arribar-se fins a evocar la noció de cultura europea? El present texte recull l'essencial dels arguments exposats, apareixent clarament 5 idees-força: 1-Les iniciatives culturals expresen sempre una tensió o un equilibri entre la creació i el patrimoni; 2-S'inscriuen sempre en debats entre allò local i allò universal; 3-La cultura és considerada cada cop més en les seves dimensions econòmica i social; 4-Els criteris d'avaluació de projectes s'han de considerar tant des del punt de vista de mètodes i evolucions aconseguits com dels resultats esperats; 5-El rol de la UE ha de ser valorat com a factor de creació de xarxes i d'aixamplar referències, almenys tant com al de soci capitalista.Abstract: Las actas de este coloquio aportan una contribución al debate que quiere hacer de la cultura un campo de elección importante para la UE. Los ponentes responden a las cuestiones siguientes: ¿Cuál es la legitimidad posible de las intervenciones de la UE en el dominio cultural? ¿Dónde puede empezar? ¿Cómo ha de articularse con la de los Estados o regiones? ¿Hay acciones prioritarias? ¿Se puede llegar hasta evocar la noción de cultura europea? El presente texto recoge lo esencial de los argumentos expuestos, apareciendo claramente 5 ideas-fuerza: 1-Las iniciativas culturales expresan siempre una tensión o un equilibrio entre la creación y el patrimonio; 2-Se inscriben en debates entre lo local y lo universal; 3-La cultura es considerada cada vez más en sus dimensiones económica y social; 4-Los criterios de evaluación de proyectos han de considerarse tanto desde el punto de vista de los métodos y las evoluciones seguidas, como de los resultados esperados; 5-Ha de valorarse el rol de la UE como factor de creación de redes y ampliación de referencias, por lo menos tanto como al de socio capitalista.
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Magatzem
General M 0919 1 Exclòs de préstec 1900010397

Les actes d'aquest col.loqui aporten una contribució al debat que vol fer de la cultura un camp d'elecció important per la UE. Els ponents han respost a les següents questions: Quina és la legimitat possible de les intervencions de la UE en el domini cultural? On pot començar? Com s'ha d'articular amb les dels Estats o les regions? Hi han accions prioritàries? Pot arribar-se fins a evocar la noció de cultura europea? El present texte recull l'essencial dels arguments exposats, apareixent clarament 5 idees-força: 1-Les iniciatives culturals expresen sempre una tensió o un equilibri entre la creació i el patrimoni; 2-S'inscriuen sempre en debats entre allò local i allò universal; 3-La cultura és considerada cada cop més en les seves dimensions econòmica i social; 4-Els criteris d'avaluació de projectes s'han de considerar tant des del punt de vista de mètodes i evolucions aconseguits com dels resultats esperats; 5-El rol de la UE ha de ser valorat com a factor de creació de xarxes i d'aixamplar referències, almenys tant com al de soci capitalista.

Las actas de este coloquio aportan una contribución al debate que quiere hacer de la cultura un campo de elección importante para la UE. Los ponentes responden a las cuestiones siguientes: ¿Cuál es la legitimidad posible de las intervenciones de la UE en el dominio cultural? ¿Dónde puede empezar? ¿Cómo ha de articularse con la de los Estados o regiones? ¿Hay acciones prioritarias? ¿Se puede llegar hasta evocar la noción de cultura europea? El presente texto recoge lo esencial de los argumentos expuestos, apareciendo claramente 5 ideas-fuerza: 1-Las iniciativas culturales expresan siempre una tensión o un equilibrio entre la creación y el patrimonio; 2-Se inscriben en debates entre lo local y lo universal; 3-La cultura es considerada cada vez más en sus dimensiones económica y social; 4-Los criterios de evaluación de proyectos han de considerarse tanto desde el punto de vista de los métodos y las evoluciones seguidas, como de los resultados esperados; 5-Ha de valorarse el rol de la UE como factor de creación de redes y ampliación de referencias, por lo menos tanto como al de socio capitalista.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY