Comunicació, identitats culturals i Jocs Olímpics : L'experiència de Barcelona'92 / Miquel de Moragas Spà

By: Moragas i Spà, Miquel de.
Centre d'Estudis Olímpics (Universitat Autònoma de Barcelona).
Publisher: Barcelona : [L'Autor], 1992Description: 22 f.Summary:
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
CD30 Mor 92 1 Available 1900031664

Ens proposem aquí analitzar els Jocs Olímpics des d'una determinada perspectiva que considerem del tot pertinent: els Jocs Olímpics moderns constitueixen un gran fenomen de comunicació de caràcter planetari i multitudinari, la qual cosa determina el seu valor i el seu caràcter cultural. (...)
Podrà dir-se que els mitjans de comunicació defineixen el moviment olímpic modern, però també haurà de dir-se que els Jocs Olímpics ofereixen als mitjans de comunicació la gran oportunitat d'experimentar i posar a prova tot el seu potencial de transformació. (Font: Autor)

1. Els Jocs Olímpics i els sistemes de comunicacions moderns. La difusió cultural que se'n deriva -- 2. Els Jocs Olímpics i la producció de valors culturals: 2.1. Projecte cultural o "olimpíada cultural" ; 2.2. Activitat cultural endògena i projecte cultural internacional -- 3. Dos graons de comunicació : de Barcelona cap al món, els mass media internacionals a Barcelona: 3.1. Oferta cultural i imatge de marca de la ciutat seu ; 3.2. La informació dels mitjans de comunicació internacionals sobre Barcelona'92 -- 4. Barcelona’92 un gran entramat de producció d'informació: 4.1. Les "operacions de premsa" ; 4.2. Barcelona '92: un gran plató de televisió -- 5. La cobertura informativa dels Jocs i els ideals olímpics: 5.1. Primer obstacle: la incomprensió del caràcter cultural de les cerimònies olímpiques ; 5.2. Segon obstacle: el xovinisme en la percepció dels Jocs ; 5.3. Tercer obstacle: l'olimpisme i els valors culturals de l'esport -- 6. La cerimònia inaugural i de clausura, la televisió i el projecte cultural dels Jocs

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY