De la dimension culturelle du developpement à la place des arts et de la culture dans l'économie : Contribution à la reflexion européenne sur culture et développement / Xavier Dupuis

By: Dupuis, Xavier.
Comissió Mundial sobre Cultura i Desenvolupament | Unió Europea. Task Force for Human Resources, Education, Training and Youth | Council of Europe.
Publisher: Paris : Conseil de l'Europe, 1995Description: 72 p.Abstract: L'autor fa una ponència on reflexiona sobre la dimensió cultural del desenvolupament i el paper de les arts i de la cultura en l'economia. El paper de la cultura com a motor del desenvolupament és obvi i es pot argumentar des de les teories econòmiques. D'altra banda, tota aproximació a la dimensió cultural no serà sinó aixó: una aproximació. És irrefutable el seu caràcter intangible i el caràcter no quantificable dels beneficis que la inversió cultural origina en la qualitat de vida. El concepte "economia de la cultura" és més fill de les polítiques culturals i de la crisi econòmica que no pas de la constatació i de la necessitat de definir la dimensió económica de la cultura. L'economització de la cultura no s'ha de mesurar en termes de rendabilitat financera. El seu sentit rau en ella mateixa, en el fet de ser un element sostenidor de la societat.Abstract: El autor hace una ponencia donde reflexiona sobre la dimensión cultural del desarrollo y el papel de las artes y la cultura en la economía. El papel de la cultura como motor del desarrollo es obvio y puede argumentarse desde las teorías económicas. Por otro lado, toda aproximación a la dimensión cultural no será sino eso: una aproximación. Es irrefutable su carácter intangible y el carácter no cuantificable de los beneficios que la inversión cultural origina en la calidad de vida. El concepto "economía de la cultura" es más hijo de las políticas culturales que de la constatación y de la necesidad de definir la dimensión económica de la cultura. La economización de la cultura no debe medirse en términos de rentabilidad financiera. Su sentido está en ella misma, en el hecho de ser un elemento de soporte de la sociedad.
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Magatzem
General M 0061 1 Exclòs de préstec 1900079363
Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Magatzem
General 04 Dup 95 2 Exclòs de préstec 1900047955

L'autor fa una ponència on reflexiona sobre la dimensió cultural del desenvolupament i el paper de les arts i de la cultura en l'economia. El paper de la cultura com a motor del desenvolupament és obvi i es pot argumentar des de les teories econòmiques. D'altra banda, tota aproximació a la dimensió cultural no serà sinó aixó: una aproximació. És irrefutable el seu caràcter intangible i el caràcter no quantificable dels beneficis que la inversió cultural origina en la qualitat de vida. El concepte "economia de la cultura" és més fill de les polítiques culturals i de la crisi econòmica que no pas de la constatació i de la necessitat de definir la dimensió económica de la cultura. L'economització de la cultura no s'ha de mesurar en termes de rendabilitat financera. El seu sentit rau en ella mateixa, en el fet de ser un element sostenidor de la societat.

El autor hace una ponencia donde reflexiona sobre la dimensión cultural del desarrollo y el papel de las artes y la cultura en la economía. El papel de la cultura como motor del desarrollo es obvio y puede argumentarse desde las teorías económicas. Por otro lado, toda aproximación a la dimensión cultural no será sino eso: una aproximación. Es irrefutable su carácter intangible y el carácter no cuantificable de los beneficios que la inversión cultural origina en la calidad de vida. El concepto "economía de la cultura" es más hijo de las políticas culturales que de la constatación y de la necesidad de definir la dimensión económica de la cultura. La economización de la cultura no debe medirse en términos de rentabilidad financiera. Su sentido está en ella misma, en el hecho de ser un elemento de soporte de la sociedad.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY