La Indústria del cinema a Catalunya : Estructura, evolució i elements per a la seva planificació / [Direcció i redacció: Lluís Bonet, Xavier Cubeles, Josep M. Miralles]

Bonet, Lluís [dir.] | Cubeles, Xavier [dir.] | Miralles, Josep Ma [dir.] | Catalunya. Departament de Cultura | Centre d'Estudis de Planificació.
ISBN: 8439311230.Publisher: Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, 1989Description: 219 p.Summary: La baixa del nombre d'espectadors, iniciada ja als Estats Units durant la dècada dels cinquanta, arriba a Europa a finals dels anys seixanta. A Catalunya, en poc més de quinze anys, l'assistència d'espectadors a les sales d'exhibició cinematogràfica s'ha reduït pràcticament a una quarta part. La universalització del fenomen televisiu i l'aparició de nous mitjans de difusió de l'obra audiovisual han revolucionat els hàbits de consum de la població i, al mateix temps, han obert noves portes a la comercialització de les pel·lícules. Fruit d'aquesta evolució, l'estructura de la indústria cinematogràfica a Catalunya, com també els fluxos econòmics entre els sectors de producció, distribució i exhibició, es troben en un intens procés de transformació. En aquest context, les administracions públiques tenen un important paper en la promoció i el control d'aquesta indústria cultural. En aquest llibre s'analitzen amb deteniment aquestes qüestions, anàlisi que es completa amb l'estudi de la situació i de les polítiques cinematogràfiques en alguns països de l'Europa Occidental. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a petició dels principals representants de la indústria cinematogràfica, encomana la realització d'aquest estudi al Centre d'Estudis de Planificació (CEP). (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Magatzem
General CC33 Ind 89 1 Exclòs de préstec 1900028992
Book CERC
Magatzem
General M 1373 2 Exclòs de préstec 1900029009

La baixa del nombre d'espectadors, iniciada ja als Estats Units durant la dècada dels cinquanta, arriba a Europa a finals dels anys seixanta. A Catalunya, en poc més de quinze anys, l'assistència d'espectadors a les sales d'exhibició cinematogràfica s'ha reduït pràcticament a una quarta part. La universalització del fenomen televisiu i l'aparició de nous mitjans de difusió de l'obra audiovisual han revolucionat els hàbits de consum de la població i, al mateix temps, han obert noves portes a la comercialització de les pel·lícules. Fruit d'aquesta evolució, l'estructura de la indústria cinematogràfica a Catalunya, com també els fluxos econòmics entre els sectors de producció, distribució i exhibició, es troben en un intens procés de transformació. En aquest context, les administracions públiques tenen un important paper en la promoció i el control d'aquesta indústria cultural. En aquest llibre s'analitzen amb deteniment aquestes qüestions, anàlisi que es completa amb l'estudi de la situació i de les polítiques cinematogràfiques en alguns països de l'Europa Occidental. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a petició dels principals representants de la indústria cinematogràfica, encomana la realització d'aquest estudi al Centre d'Estudis de Planificació (CEP). (Font: Editor)

Pròleg -- Presentació -- 1. Situació de la indústria cinematogràfica a Catalunya: 1.1. L'exhibició cinematogràfica en sala ; 1.2. Els espectadors de cinema en sala ; 1.3. Ingressos generats per l'exhibició en sala ; 1.4. Altres formes d'exhibició del cinema: televisió i vídeo ; 1.5. El sector de distribució ; 1.6. La producció cinematogràfica a Catalunya -- 2. Intervenció de les administracions públiques en la indústria cinematogràfica a Catalunya: 2.1. Introducció ; 2.2. El marc d'actuació de les administracions públiques i la seva relació amb el sector cinematogràfic ; 2.3. Ordenació i regulació jurídica de l'activitat cinematogràfica ; 2.4. La política d'ajuts i subvencions del Govern Central ; 2.5. La política d'ajuts i subvencions de la Generalitat de Catalunya ; 2.6. Altres mesures de foment públic de la cinematografia ; 2.7. La regulació jurídica d'altres mitjans de difusió alternatius: el vídeo i la televisió -- 3. L’experiència internacional: una anàlisi comparativa: 3.1. La situació del cinema en altres països ; 3.2. Organització administrativa de la promoció cinematogràfica a Europa ; 3.3. Principals sistemes de promoció i foment de la cinematografia a Europa ; 3.4. Vers una política audio-visual d’àmbit europeu -- 4. Conclusions: 4.1. Avaluació global de la situació de la indústria cinematogràfica catalana ; 4.2. Perspectives i estratègies del cinema a Catalunya -- Annexos: l. Pel·lícules catalanes autoritzades de 1977 a 1986. Recaptació obtinguda de 1981 a 1986 ; II. Normativa jurídica en matèria de cinematografia. Índex temàtic -- Bibliografia

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY