Estructura del sector teatral a Catalunya / [Autors: Lluís Bonet, ... et al.]

Bonet, Lluís [ed.] | Catalunya. Direcció General de Promoció Cultural | Centre d'Estudis de Planificació.
ISBN: 8439317670.Publisher: Barcelona : Genralitat de Catalunya. Departament de Cultura, 1991Description: 229 p.Summary: L'espectacle dramàtic esta amenaçat per una profunda i progressiva crisi, no específica del sector teatral sinó que afecta el conjunt de l'espectacle en viu, fruit de la seva condició d'activitat “artesanal”. Pel fet de ser activitats treball intensives, si no es vol penalitzar la remuneració del personal, la professionalització genera un increment imparable dels costos de producció a causa dels menors guanys de productivitat del sector en relació al conjunt de l'economia. El problema que es planteja és el de si els espectadors estaran disposats a absorbir l'alça de costos o bé si, sota una política de democratització de la cultura, el sector públic esta disposat a eixugar uns dèficits creixents. Aquesta discussió esta a la base de les diferents alternatives d'intervenció dels poders públics en el teatre, sobretot tenint en compte que això afavoreix un sector relativament minoritari i elitista, i quan en paral·lel s'estan imposant cada cop més béns “substitutius”, més espectaculars i còmodes de veure com són els audio-visuals. Davant d'aquesta situació era lògic pensar en la necessitat de disposar d'un estudi aprofundit que tractés la qüestió, ja que hom trobava a faltar reflexions serioses des d'aquesta òptica, amb un suficient sentit de globalitat. És en aquest context que la Direcció General de Promoció Cultural encarregà al Centre d’Estudis de Planificació un estudi que analitzés en profunditat l’oferta, producció i mercat del teatre de Catalunya, amb una referència comparativa a la situació als principals països del nostre entorn europeu. (Font: Presentació)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
ET21 Est 91 2 Available 1900035507

L'espectacle dramàtic esta amenaçat per una profunda i progressiva crisi, no específica del sector teatral sinó que afecta el conjunt de l'espectacle en viu, fruit de la seva condició d'activitat “artesanal”. Pel fet de ser activitats treball intensives, si no es vol penalitzar la remuneració del personal, la professionalització genera un increment imparable dels costos de producció a causa dels menors guanys de productivitat del sector en relació al conjunt de l'economia. El problema que es planteja és el de si els espectadors estaran disposats a absorbir l'alça de costos o bé si, sota una política de democratització de la cultura, el sector públic esta disposat a eixugar uns dèficits creixents. Aquesta discussió esta a la base de les diferents alternatives d'intervenció dels poders públics en el teatre, sobretot tenint en compte que això afavoreix un sector relativament minoritari i elitista, i quan en paral·lel s'estan imposant cada cop més béns “substitutius”, més espectaculars i còmodes de veure com són els audio-visuals.
Davant d'aquesta situació era lògic pensar en la necessitat de disposar d'un estudi aprofundit que tractés la qüestió, ja que hom trobava a faltar reflexions serioses des d'aquesta òptica, amb un suficient sentit de globalitat. És en aquest context que la Direcció General de Promoció Cultural encarregà al Centre d’Estudis de Planificació un estudi que analitzés en profunditat l’oferta, producció i mercat del teatre de Catalunya, amb una referència comparativa a la situació als principals països del nostre entorn europeu. (Font: Presentació)

Presentació -- 1. L'activitat teatral professional a Catalunya: 1.1. L'oferta teatral a Catalunya ; 1.2. La formació teatral ; 1.3. La creació d'obres dramàtiques -- 2. La producció teatral: 2.1. Tipologia de les unitats de producció ; 2.2. Les companyies de teatre professional ; 2.3. Els centres de producció dependents de la Generalitat de Catalunya -- 3. Difusió teatral: 3.1. Descripció de les principals sales d'exhibició ; 3.2. Característiques generals de les principals sales d'exhibició ; 3.3. Activitat i política de difusió teatral de les administracions públiques ; 3.4. Els festivals ; 3.5. La política teatral de les caixes d'estalvi ; 3.6. Agents i intermediació teatral ; 3.7. Demanda teatral i associacions d'espectadors ; 3.8. El paper deis mitjans de difusió audio-visual -- 4. Política teatral i formes d'intervenció de les administracions públiques a Catalunya: 4.1. Marc general d'intervenció deis poders públics sobre el sector teatral ; 4.2. La política teatral del govern central ; 4.3. La política teatral de la Generalitat de Catalunya ; 4.4. La política teatral de les diputacions ; 4.5. La política teatral de l'Ajuntament de Barcelona -- 5. La promoció de l'art dramàtica Europa ; 5.1. França ; 5.2. Itàlia ; 5.3. Bèlgica ; 5.4. República Federal d'Alemanya ; 5.5. Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord -- Bibliografia

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY