Per a fer que la democràcia funcioni : la importancia del capital social / edició, introducció i estudi crític a càrrec de Carles Boix ... [et al.]

By: Putnam, Robert D.
Boix, Carles [ed.] | Centre d'Estudis de Temes Contemporanis.
ISBN: 8482565400.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : Proa, 2000Description: 315 p.Series: Temes Contemporanis: 11Other title: Making democracy work.Summary: Des de la seva publicació l’any 1993, Making Democracy Work ha esdevingut un èxit ressonant, tant entre la comunitat estrictament acadèmica com en l’àmbit més ampli de les administracions públiques i fins i tot de les institucions internacionals. La seva defensa de l’existència(o absència) de pautes de comportament cívic i cooperatiu com a clau per a entendre la qualitat de la democràcia representativa i el nivell de benestar econòmic fa d’aquesta obra un llibre originalíssim, que ha forçat a reorientar la investigació contemporània sobre la relació entre política i societat, entre Estat i societat civil. Com a conseqüència, les seves tesis sobre el capital social i la confiança en les institucions, sostingudes per una metodologia alhora innovadora i sòlida, han conduït un nombre substancial d’institucions, des del Banc Mundial fins a les administracions públiques nord-americanes, a acollir el llibre com un punt de referència clau en la recerca de solucions efectives a problemes vinculats a la vitalitat del teixit associatiu, el rendiment dels governs i l’aprofundiment de la democràcia. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 02515 1 Available (Disponible) 1900084329

Des de la seva publicació l’any 1993, Making Democracy Work ha esdevingut un èxit ressonant, tant entre la comunitat estrictament acadèmica com en l’àmbit més ampli de les administracions públiques i fins i tot de les institucions internacionals. La seva defensa de l’existència(o absència) de pautes de comportament cívic i cooperatiu com a clau per a entendre la qualitat de la democràcia representativa i el nivell de benestar econòmic fa d’aquesta obra un llibre originalíssim, que ha forçat a reorientar la investigació contemporània sobre la relació entre política i societat, entre Estat i societat civil.

Com a conseqüència, les seves tesis sobre el capital social i la confiança en les institucions, sostingudes per una metodologia alhora innovadora i sòlida, han conduït un nombre substancial d’institucions, des del Banc Mundial fins a les administracions públiques nord-americanes, a acollir el llibre com un punt de referència clau en la recerca de solucions efectives a problemes vinculats a la vitalitat del teixit associatiu, el rendiment dels governs i l’aprofundiment de la democràcia. (Font: Editor)

Introducció / Carles Boix -- I. El concepte de capital social i les seves implicacions econòmiques / Carles Boix: I. Capital social o comunitat cívica ; II. La vida associativa i el capital social ; III. El capital social i el rendiment governamental ; IV. L'absència de política a Making Democracy Work ; V. El capital social i el rendiment econòmic -- II. Per a fer que la democràcia funcioni. La importància del capital social / Robert D. Putnam: I. L'estudi del rendiment institucional ; II. La mesura del rendiment institucional ; III. L'explicació del rendiment institucional ; IV. La recerca dels orígens de la comunitat cívica ; V. Capital social i èxit institucional -- III. Reaccions a la idea del capital social : I. Capital social i antisocial: una revisió crítica de Making Democracy Work / Robert D. Putnam, Margaret Levi ; II. Una crítica al model de capital social / Sidney Tarrow ; III. El camí de la dependència i la cultura cívica: algunes lliçons italianes sobre la interpretació dels experiments socials / Filippo Sabetti -- Conclusions

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY