El Mecenatge cultural a Catalunya durant el segle XX / Joan Samsó

By: Samsó, Joan.
ISBN: 8484378438.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : Proa, 2005Description: 251 p.Series: Perfils (Proa): 64Summary: La destacada dimensió del mecenatge cultural a Catalunya tot al llarg del segle xx justifica la visió de conjunt que oferim amb aquest llibre. Les condicions històriques adverses han incentivat aquest fenomen singular que explica en bona part la continuïtat nacional catalana. Mecenatge i societat s'han alimentat mútuament: l'acció individual dels grans mecenes "amb visió patriòtica i política" (Rafael Patxot, Francesc Cambó, Fèlix Millet i Maristany) s'ha potenciat amb la generositat popular i s'ha complementat amb nombroses associacions (a l'estil de l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana o d'Òmnium Cultural) destinades sobretot a l'ensenyament de la llengua i al foment cultural, les quals han exercit un mecenatge col·lectiu no menys important. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 02710 1 Available (Disponible) 1900096568

La destacada dimensió del mecenatge cultural a Catalunya tot al llarg del segle xx justifica la visió de conjunt que oferim amb aquest llibre. Les condicions històriques adverses han incentivat aquest fenomen singular que explica en bona part la continuïtat nacional catalana.

Mecenatge i societat s'han alimentat mútuament: l'acció individual dels grans mecenes "amb visió patriòtica i política" (Rafael Patxot, Francesc Cambó, Fèlix Millet i Maristany) s'ha potenciat amb la generositat popular i s'ha complementat amb nombroses associacions (a l'estil de l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana o d'Òmnium Cultural) destinades sobretot a l'ensenyament de la llengua i al foment cultural, les quals han exercit un mecenatge col·lectiu no menys important. (Font: Editor)

Introducció -- 1. La Llengua i La Cultura sota la dictadura de Primo de Rivera -- 2. Rafael Patxot i Jubert -- 3. Francesc Cambó -- 4. Evarist Fàbregas i el Centre de Lectura de Reus -- 5. L' Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana -- 6. Josep M. de Casacuberta i l'editorial Barcino -- 7. La llengua i la literatura catalanes a la primera postguerra -- 8. Edicions Calíope. Benèfica Minerva. Editorial Alcides -- 9. Represa de l'Editorial Alpha i de l'Editorial Barcino -- 10. Felix Millet -- 11. L'obra i la campanya del Diccionari Català-Valencià -Balear -- 12. L'expansió dels anys seixanta -- 13. La nit de Santa Llúcia, les classes de català i Cavall Fort -- 14. Òmnium Cultural -- 15. Anys setanta i vuitanta. Les fundacions -- 16. El mecenatge musical i artístic -- Conclusions -- Apèndixs: Relació (alfabètica) d’altres mecenes i mecenatges ; Deixes a l’IEC i a la Biblioteca de Catalunya ; El mecenatge dels catalans emigrats o exiliats ; A Europa i a Amèrica -- Bibliografia

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY