Llibre blanc de les indústries culturals de Catalunya. Síntesi i conclusions / [direcció: Lluís Bonet]

Bonet, Lluís [dir.] | Institut Català de les Indústries Culturals | Catalunya. Departament de Cultura | Universitat de Barcelona.
Publisher: Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura : Universitat de Barcelona, 2003Description: 54 p.Summary: El Llibre Blanc parteix d'una concepció d'indústria cultural que engloba el conjunt d'activitats creatives lligades a l'àmbit mercantil de la producció i la distribució cultural. Així doncs , l'estudi es centra en l'anàlisi dels sectors audiovisual, la creació multimèdia, els mitjans de comunicació, el llibre, la música, les arts escèniques i les arts visuals. La inclusió d'aquests darrers sectors, amb processos de producció més artesans, obeeix al repte de consolidar a Catalunya un teixit empresarial en tots els sectors culturals que permeti connectar la creació local amb els circuits internacionals i incrementar el consum cultural. En aquest document de síntesi es recullen les principals conclusions i reptes dels diagnòstics sectorials i transversals realitzats, així com una avaluació de les fortaleses, debilitats, oportunitats i amenaces que afecten el conjunt de les indústries culturals catalanes. El document conclou amb una proposta d'objectius estratègics i operatius a implementar en els propers anys, així com amb un conjunt de recomanacions a les diferents administracions públiques amb responsabilitat en el foment d'un sector cultural sòlid i competitiu. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
20 Lli 03 1 Available 1900084589

El Llibre Blanc parteix d'una concepció d'indústria cultural que engloba el conjunt d'activitats creatives lligades a l'àmbit mercantil de la producció i la distribució cultural. Així doncs , l'estudi es centra en l'anàlisi dels sectors audiovisual, la creació multimèdia, els mitjans de comunicació, el llibre, la música, les arts escèniques i les arts visuals. La inclusió d'aquests darrers sectors, amb processos de producció més artesans, obeeix al repte de consolidar a Catalunya un teixit empresarial en tots els sectors culturals que permeti connectar la creació local amb els circuits internacionals i incrementar el consum cultural.
En aquest document de síntesi es recullen les principals conclusions i reptes dels diagnòstics sectorials i transversals realitzats, així com una avaluació de les fortaleses, debilitats, oportunitats i amenaces que afecten el conjunt de les indústries culturals catalanes. El document conclou amb una proposta d'objectius estratègics i operatius a implementar en els propers anys, així com amb un conjunt de recomanacions a les diferents administracions públiques amb responsabilitat en el foment d'un sector cultural sòlid i competitiu. (Font: Editor)

Presentació -- I. Diagnòstic per sectors: A. Audiovisual ; B. Mitjans de comunicació ; C. Llibre ; D. Música ; E. Arts escèniques ; F. Arts visuals ; G. Nous generes creatius multimèdia -- 2. Diagnòstic transversal: A. Comercialització i promoció exterior ; B. Competitivitat, concentració i aliances interempresarials ; C. Formació i inserció professional ; D. Inversió i finançament ; E. Estructura territorial ; F. Impacte de les noves tecnologies ; G. Creació de públics ; H. La llengua catalana en la producció i els mercats culturals -- 3. Diagnòstic global: 4. Oportunitats i amenaces en perspectiva -- 5. Aprenentatges de l’experiència internacional -- 6. Propostes d'intervenció ; A. Objectius estratègics a assolir ; B. Recomanacions a les institucions públiques -- 7. Epíleg -- 8. Autors -- 3. Presentació

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY