Els Escenaris de la cultura : formes simbòliques i públics a l'era digital / Jordi Busquets Duran ; amb la col·laboració de Miquel Rodrigo i Gonzalo Samaranch

By: Busquet i Duran, Jordi.
Rodrigo Alsina, Miquel | Samaranch, Gonzalo.
ISBN: 8493335142.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : Trípodos, 2005Description: 281 p.Series: Papers d'estudi: 13Summary: Amb l'objectiu d'aclarir la noció de "cultura" i les múltiples accepcions del terme, Els escenaris de la cultura proposa un mapa conceptual i un marc teòric per comprendre millor els fenòmens culturals actuals amb tota la seva riquesa i diversitat. L'autor convida a emprendre un viatge a través de la polisèmia del terme "cultura", en el decurs del qual es va desgranant el significat dels diferents conceptes que hi estan associats -del folklore a la cibercultura, de la cultura popular a l'alta cultura, de les cultures locals a la "cultura global"-, tenint en compte la seva gènesi històrica i l'aplicació, més o menys afortunada, en diversos contextos socials i en diferents camps d'estudi. Aquest itinerari permet prendre consciencia crítica de les limitacions de la mateixa noció de "cultura" i, alhora, ajuda a conèixer millor el món actual. Perquè els escenaris són essencials, però també ho són els individus i el públic, autèntics protagonistes de la cultura. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Sala
General S 02563 1 Available (Disponible) 1900093895

Amb l'objectiu d'aclarir la noció de "cultura" i les múltiples accepcions del terme, Els escenaris de la cultura proposa un mapa conceptual i un marc teòric per comprendre millor els fenòmens culturals actuals amb tota la seva riquesa i diversitat.

L'autor convida a emprendre un viatge a través de la polisèmia del terme "cultura", en el decurs del qual es va desgranant el significat dels diferents conceptes que hi estan associats -del folklore a la cibercultura, de la cultura popular a l'alta cultura, de les cultures locals a la "cultura global"-, tenint en compte la seva gènesi històrica i l'aplicació, més o menys afortunada, en diversos contextos socials i en diferents camps d'estudi. Aquest itinerari permet prendre consciencia crítica de les limitacions de la mateixa noció de "cultura" i, alhora, ajuda a conèixer millor el món actual. Perquè els escenaris són essencials, però també ho són els individus i el públic, autèntics protagonistes de la cultura. (Font: Editor)

Agraïments -- Presentació -- Introducció: Notes critiques sobre la definició de “cultura” -- 1a part. Dues concepcions principals de la cultura: I. La concepció humanista ; II. La discussió sobre el cànon ; III. Cultura i educació ; IV. La concepció antropològica ; V. Interculturalitat versus multiculturalitat -- 2a part. estils de vida i “cultures alternatives”: VI. La cultura com a estil de vida ; VII. Les cultures juvenils ; VIII. La cultura fan ; IX. La contracultura -- 3a part. estils de vida i nivells culturals: X. Consum cultural i distinció social ; XI. El kitsch -- 4a part. cultura i política: XII. La cultura nacional ; XIII. La cultura com a ideologia ; XIV. La democràcia cultural -- 5a part. de la cultura popular a la cibercultura: XV. La cultura popular ; XVI. La indústria de la cultura ; XVII. La cultura de masses ; XVIII. La cultura mediàtica ; XIX. La globalització cultural ; XX. La cibercultura -- 6a part. els protagonistes de la cultura: XXI. Escenaris i públics de la cultura -- Bibliografia -- Índex temàtic -- Índex onomàstic

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY