Diversitat cultural i polítiques interculturals a Barcelona / Lluís Bonet Agustí

By: Bonet, Lluís.
Centre d'Informació i Documentació Internacionals a Barcelona.
Publisher: Barcelona : Fundació Cidob, 2006Description: 98 p.Series: Documentos CidobDinámicas interculturales: 6Summary: Com a resposta a aquesta necessitat, i a la manca de treballs de recerca aprofundida sobre la relació entre diversitat cultural i polítiques interculturals a Barcelona, el present text pretén aportar informació, anàlisi contrastada i un cert nivell de reflexió sistematitzada amb l’objectiu d'impulsar el debat. Per aquest moriu, el document s'inicia amb una breu presentació de la metròpolis i la seva transformació demogràfica i sociològica. Aquesta dóna pas a un retrat de les expressions de la diversitat cultural, posant l'accent tant en les vivències de les diverses comunitats, com en els conflictes de convivència o a la pluralitat d’expectatives que des d'una perspectiva cultural generen. A continuació, s'aborden les veus que tracten la diversitat, i les respostes institucionals, públiques o cíviques, a la qüestió. Finalment, el document conclou amb unes reflexions sobre l’anàlisi realitzada per tal de donar peu al necessari debat sobre estratègies i propostes. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Sala
General S 02372 1 Available (Disponible) 1900093352

Com a resposta a aquesta necessitat, i a la manca de treballs de recerca aprofundida sobre la relació entre diversitat cultural i polítiques interculturals a Barcelona, el present text pretén aportar informació, anàlisi contrastada i un cert nivell de reflexió sistematitzada amb l’objectiu d'impulsar el debat. Per aquest moriu, el document s'inicia amb una breu presentació de la metròpolis i la seva transformació demogràfica i sociològica.

Aquesta dóna pas a un retrat de les expressions de la diversitat cultural, posant l'accent tant en les vivències de les diverses comunitats, com en els conflictes de convivència o a la pluralitat d’expectatives que des d'una perspectiva cultural generen. A continuació, s'aborden les veus que tracten la diversitat, i les respostes institucionals, públiques o cíviques, a la qüestió. Finalment, el document conclou amb unes reflexions sobre l’anàlisi realitzada per tal de donar peu al necessari debat sobre estratègies i propostes. (Font: Editor)

Prefasi -- Barcelona, una metròpoli en transició: Retrat de la ciutat ; Immigració i canvi demogràfic -- Expressions de la diversitat cultural: La vivència de la interculturalitat ; La institucionalització de la multiculturalitat ; Barcelona: un nou destí per artistes d'arreu del món? -- Debat, polítiques i programes: El debat públic sobre la interculturalitat a la ciutat ; Les iniciatives de la societat civil ; La política governamental sobre interculturalitat -- Conclusions -- Referències bibliogràfiques

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY