Col·leccionistes, col·leccions i museus : episodis de la història del patrimoni artístic de Catalunya / Bonaventura Bassegoda (ed.)

Bassegoda i Hugas, Bonaventura [ed.].
ISBN: 9788447531660.Publisher: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Publicacions [etc.], 2007Description: 291 p.Series: Memoria artium: 5Summary: La historia del col·Ieccionisme d'art a Catalunya encara esta per escriure d'una manera completa i sistematica. El Ilibre col-Iectiu que teniu a les mans no vol ser una perita historia del col·Ieccionisme i deis museus -falten molts noms il·Iustres com ara Marés o Cambó---, sinó un simple exercici de reflexió sobre alhruns deis problemes i deis episodis singulars d'aquesta trajectória, en que les valuases iniciatives individuals han hagut de resoldre, sovint en precari, les mancances i indefinicions de les institucions polítiques, entre les que destaca el govern de I'Estat, que en dos segles gairebé no ha existir com a promotor i sostenidor de museus a Catalunya. El tema del col·leccionisme i els museus necessita que ens hi acostem, alhora, des de la monografia més minuciosa fins a les panoramiques més de conjunt. Creiem que les nombrases informacions que aquest recull d'estudis ens ofereix són totes d'utilitat pera aquesta futura i encara un xic Ilunyana historia del col·Ieccionismc d'art a Catalunya, que tenim pendent i que haurem d'escriure col·lectivament i amb accents diversos. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
PM03 Col 07 1 Available 1900127422

Presentació -- La història del col·leccionisme públic a la Barcelona vuitcentista / Francesc Miquel Quílez i Corella -- Las primeras exposiciones retrospectivas, coleccionismo y museos: temas para un capítulo de historia del arte en la Barcelona de la Restauración / Vicente Maestre Abad -- Tres episodis de la història del col·leccionisme a Catalunya. Josep Puiggarí i les exposicions de l'Asociación artístico-arqueológica barcelonesa, la pinacoteca de Josep Estruch i Cumella i el Palau Maricel de Charles Deering / Bonaventura Bassegoda -- La junta de museus i el debat a l'entorn de les prioritats de l'art i l'arqueologia / Milagros Guardia -- Joaquim Folch i Torres i Lluís Plandiura, dues personalitats apassionades pel nostre patrimoni artístic / Mercè Vidal i Jansà -- Maties Muntadas, Jaume Espona i Miquel Mateu: el col·leccionisme d'art antic i d'arts decoratives / Jaume Barrachina -- Plandiura, Sala i altres col·leccionistes. El seu paper en la fixació del cànon de la pintura catalana moderna / Francesc Fontbona -- Gestió i creació d'un projecte: el MACBA. Un somni que va costar de fer realitat: un museu per a l'art contemporani / Daniel Giralt-Miracle

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY