Imagine-- no copyright / Joost Smiers y Marieke van Schijndel ; traducción del inglés de Roc Filella Escolà

By: Smiers, Joost.
Van Schijndel, Marieke.
ISBN: 9788497842709.Edition: 1ª ed.Publisher: Barcelona : Gedisa, 2008Description: 238 p.Series: Libertad y cambio: ; Novetats 2009 (CIDOC): 02Summary: Joost Smiers, catedràtic emèrit de Ciència Política de les Arts i investigador al Research Group Arts & Economics de la Utrech School of the Arts holandès i autor del llibre Un mundo sin copyright: artes y medios en la globalización, i Marieke van Schijndel, assessora política i publicista, han publicat Imagine... No Copyright, on manifesten que el copyright confereix un poder de control absolut a determinades corporacions culturals sobre l’ús i distribució d’un nombre important de representacions artístiques, que a banda de suposar quantitats ingents de diner per aquestes corporacions i no a la majoria de creadors, aquest situació de monopoli de les expressions culturals suposa una amenaça de domini social que atempta als drets humans i a la diversitat d’expressions socials en l’àmbit de la cultura, imposant un imaginari social cada cop més homogeni que contrasta amb una realitat social cada cop més diversa. Corporacions que decideixen que és el que el que podem escoltar, veure i llegir, així com a l’entorn en que ho podem fer, modelant el sentit estètic de a societat, la concepció de la realitat que construïm i el món que somiem. En síntesi, domestiquen la potencialitat que les arts i la cultura tenen alhora de transformar la societat. A través de la seva recerca, l’autor i autora del llibre acompanyen la denúncia d’aquesta situació monopolista amb una proposta de model que garanteixi la llibertat de competència i vetlli per la salut democràtica avui, amb la voluntat de contribuir a la creació del nou paradigma necessari entorn l’ús i distribució de les expressions artístiques i culturals per als temps de crisis d’un model fonamentat en el dret reservat de còpia. (Font: el Centre)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 00192 1 Available 1900147048

Joost Smiers, catedràtic emèrit de Ciència Política de les Arts i investigador al Research Group Arts & Economics de la Utrech School of the Arts holandès i autor del llibre Un mundo sin copyright: artes y medios en la globalización, i Marieke van Schijndel, assessora política i publicista, han publicat Imagine... No Copyright, on manifesten que el copyright confereix un poder de control absolut a determinades corporacions culturals sobre l’ús i distribució d’un nombre important de representacions artístiques, que a banda de suposar quantitats ingents de diner per aquestes corporacions i no a la majoria de creadors, aquest situació de monopoli de les expressions culturals suposa una amenaça de domini social que atempta als drets humans i a la diversitat d’expressions socials en l’àmbit de la cultura, imposant un imaginari social cada cop més homogeni que contrasta amb una realitat social cada cop més diversa. Corporacions que decideixen que és el que el que podem escoltar, veure i llegir, així com a l’entorn en que ho podem fer, modelant el sentit estètic de a societat, la concepció de la realitat que construïm i el món que somiem. En síntesi, domestiquen la potencialitat que les arts i la cultura tenen alhora de transformar la societat. A través de la seva recerca, l’autor i autora del llibre acompanyen la denúncia d’aquesta situació monopolista amb una proposta de model que garanteixi la llibertat de competència i vetlli per la salut democràtica avui, amb la voluntat de contribuir a la creació del nou paradigma necessari entorn l’ús i distribució de les expressions artístiques i culturals per als temps de crisis d’un model fonamentat en el dret reservat de còpia. (Font: el Centre)

Introducción -- 1. Acopio de argumentos contra el copyright -- 2. Alternativas inadecuadas (y peores) -- 3. La supresión del copyright y el "principio de igualdad de condiciones" -- 4. Se puede ganar dinero sin necesidad del copyright -- 5. Conclusión: maginación y valentía intelectual -- Bibliografía

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY