The Social impact of the arts : an intellectual history / Eleonora Belfiore and Oliver Bennett

By: Belfiore, Eleonora.
Bennett, Oliver.
ISBN: 9780230572553.Publisher: Basingstoke [Regne Unit] : Palgrave Macmillan, 2008Description: viii, 240 p.Dates of Publication: 1st ed.Summary: Eleonora Belfiore i Oliver Bennett, investigadors i professors de la University of Warwick (Regne Unit), presenten de nou una publicació en el marc del seu projecte de recerca sobre quins són els impactes reals que tenen la cultura i les arts en l’individu i la societat. Des del pensadors de la Grècia clàssica fins a l’actualitat sempre hi ha hagut aportacions occidentals per part de filòsofs, escriptors o polítics a la qüestió sobre el valor, la funció i l’impacte de l’art a les societats. Les consideracions confrontades de considerar l’art com a expressió amb valor intrínsec o considerar-la amb valor instrumental no són pas noves. Tenen més de dos mil anys d’antiguitat i segueixen constituint el dilema on es forgen les polítiques culturals i educatives. El llibre repassa la història de les diferents construccions del valor de les arts, així com d’aquests conceptes i d’aquesta polèmica, a partir d’aportacions representatives de pensadors des del temps dels clàssics fins als nostres dies. Els autors contextualitzen aquest debat històricament per tal de situar l’art en el lloc que li correspon en la societat moderna, i en les polítiques culturals i educatives que es realitzen, amb l’ànim que submergint-se en la història de les idees el lector, o lectora, es posicioni en el debat defugint el simplisme. (Font: el Centre)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 00913 1 Available 1900147918

Eleonora Belfiore i Oliver Bennett, investigadors i professors de la University of Warwick (Regne Unit), presenten de nou una publicació en el marc del seu projecte de recerca sobre quins són els impactes reals que tenen la cultura i les arts en l’individu i la societat. Des del pensadors de la Grècia clàssica fins a l’actualitat sempre hi ha hagut aportacions occidentals per part de filòsofs, escriptors o polítics a la qüestió sobre el valor, la funció i l’impacte de l’art a les societats. Les consideracions confrontades de considerar l’art com a expressió amb valor intrínsec o considerar-la amb valor instrumental no són pas noves. Tenen més de dos mil anys d’antiguitat i segueixen constituint el dilema on es forgen les polítiques culturals i educatives. El llibre repassa la història de les diferents construccions del valor de les arts, així com d’aquests conceptes i d’aquesta polèmica, a partir d’aportacions representatives de pensadors des del temps dels clàssics fins als nostres dies. Els autors contextualitzen aquest debat històricament per tal de situar l’art en el lloc que li correspon en la societat moderna, i en les polítiques culturals i educatives que es realitzen, amb l’ànim que submergint-se en la història de les idees el lector, o lectora, es posicioni en el debat defugint el simplisme. (Font: el Centre)

Foreword -- Acknowledgements -- Introduction -- 1. Towards a new approach to researching the social impacts of the arts -- 2. Corruption and distraction -- 3. Catharsis -- 4. Personal well-being -- 5. Education and self-development -- 6. Moral improvement and civilisation -- 7. Political instrument -- 8. Social stratification and identity construction -- 9. Autonomy of the arts and refection of instrumentality -- Concluson -- Notes -- References -- Index

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY