L'Era de la degradació de l'art : poder i política cultural a Catalunya / Jorge Luis Marzo

By: Marzo, Jorge Luis.
ISBN: 9788461635160.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : El Tandram, 2013Description: 108 p.Series: Peces de pensament contemporani: 09Summary: Sovint s’associa Barcelona amb termes com ara creativitat o disseny, si bé pateix una evident manca d’espais de creació per a l’art contemporani, especialment de mida petita o mitjana. I mentrestant, el MACBA —un museu públic amb una col·lecció privada—, quin paper hi juga en tot això? Buscant les arrels històriques de la situació actual en el noucentisme i els processos polítics de la transició i l’autonomia, ens trobem que darrere els discursos d’austeritat i racionalitat administrativa hi subjau la sistemàtica desafecció del catalanisme de tots els colors envers un art que difícilment pot inserir-se dins una narrativa nacional però, en canvi, sorgeix i articula narratives del conflicte social que els governs malden per obviar. Del paper de producció de consensos que se li atorgà en la transició al de producció de valor que sembla dominar ara el discurs públic de les institucions, fem un esbós de la degradació de l’art contemporani a mans de la gestió cultural. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Sala
General S 00907 1 Available 1900166483

Sovint s’associa Barcelona amb termes com ara creativitat o disseny, si bé pateix una evident manca d’espais de creació per a l’art contemporani, especialment de mida petita o mitjana. I mentrestant, el MACBA —un museu públic amb una col·lecció privada—, quin paper hi juga en tot això? Buscant les arrels històriques de la situació actual en el noucentisme i els processos polítics de la transició i l’autonomia, ens trobem que darrere els discursos d’austeritat i racionalitat administrativa hi subjau la sistemàtica desafecció del catalanisme de tots els colors envers un art que difícilment pot inserir-se dins una narrativa nacional però, en canvi, sorgeix i articula narratives del conflicte social que els governs malden per obviar. Del paper de producció de consensos que se li atorgà en la transició al de producció de valor que sembla dominar ara el discurs públic de les institucions, fem un esbós de la degradació de l’art contemporani a mans de la gestió cultural. (Font: Editor)

1. Introducció -- 2. De la idea de cultura que deriva de la Transició -- 3. De l'imaginari noucentista de la burgesia catalana -- 4. Del paradigma neoliberal de la competencia -- 5. Hegemonia del populisme cultural -- 6. De la necessària autocrítica del sector artístic -- 7. Una resposta: Declaració de la Comissió de Culturade l'AcampadaBCN-15M (19 juliol de 2011)

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY