Generación global / Ulrich Bech y Elisabeth Beck-Gernsheim

By: Beck, Ulrich.
ISBN: 9788449321115.Publisher: Barcelona [etc.] : Paidós, cop. 2008Description: 94 p.Series: El Arco de Ulises: 5Other title: Generation global.Summary: Obra publicada pels sociòlegs Ulrich Beck i Elisabeth Beck-Gernsheim on es planteja la necessitat d'una mirada global del subjecte social per tal d'interpretar sociològicament els processos, fenòmens i conflictes en el terreny local. Pels autors, en l'àmbit de la recerca social encara predomina la mirada circumscrita a les fronteres dels estats-nació, concepte forjat al segle XIX que topa amb la realitat social que es dibuixa avui en un món interconnectat. Entre d'altres processos, la mobilitat demogràfica, el turisme, el sorgiment de la consciència ecològica, el terrorisme, els drets humans o les grans corporacions de capital, dibuixen l'àmbit d'experiència i acció de la generació global emergent. Imatges, valors, successos, xarxes, anhels, símbols i marques s'han difós i es difonen mundialment a través dels mitjans de comunicació, el turisme, la immigració, la publicitat, la indústria o el comerç. Pels autors cal una visió més cosmopolita enfocada a la simultaneïtat i interrelacioni els condicionaments, els influxos i els desenvolupaments estatals i internacionals, locals i globals, per tal de comprendre les situacions existencials, les orientacions i les formes d'actuació de la generació de joves que creixen en aquest marc globalitzat. Els autors es proposen en aquesta publicació construir el concepte de generació global per tal de dotar-nos d'un nou prisma amb el que mirar el nostre present social. (Font: el Centre)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 00179 1 Available 1900138817

Obra publicada pels sociòlegs Ulrich Beck i Elisabeth Beck-Gernsheim on es planteja la necessitat d'una mirada global del subjecte social per tal d'interpretar sociològicament els processos, fenòmens i conflictes en el terreny local. Pels autors, en l'àmbit de la recerca social encara predomina la mirada circumscrita a les fronteres dels estats-nació, concepte forjat al segle XIX que topa amb la realitat social que es dibuixa avui en un món interconnectat. Entre d'altres processos, la mobilitat demogràfica, el turisme, el sorgiment de la consciència ecològica, el terrorisme, els drets humans o les grans corporacions de capital, dibuixen l'àmbit d'experiència i acció de la generació global emergent. Imatges, valors, successos, xarxes, anhels, símbols i marques s'han difós i es difonen mundialment a través dels mitjans de comunicació, el turisme, la immigració, la publicitat, la indústria o el comerç. Pels autors cal una visió més cosmopolita enfocada a la simultaneïtat i interrelacioni els condicionaments, els influxos i els desenvolupaments estatals i internacionals, locals i globals, per tal de comprendre les situacions existencials, les orientacions i les formes d'actuació de la generació de joves que creixen en aquest marc globalitzat. Els autors es proposen en aquesta publicació construir el concepte de generació global per tal de dotar-nos d'un nou prisma amb el que mirar el nostre present social. (Font: el Centre)

Introducción -- 1. Expectativas de igualdad y sueños de migración -- 2. Patrias transnacionales -- 3. Globalización e inseguridad creciente -- 4. Conclusiones y perspectivas -- Notas

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY