Política cultural, Catalunya 2010 / [redacció, Anna Villarroya Planas]

By: Villarroya Planas, Anna.
Catalunya. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.
Publisher: [Barcelona] : Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, 2010Description: 92 p.Summary: A càrrec de la investigadora de la Universitat de Barcelona, la Dra. Anna Villarroya, el treball és d'especial rellevància al proporcionar una visió sobre el conjunt de les polítiques culturals desenvolupades a Catalunya per part de les diferents administracions i institucions en els darrers anys, visió estructurada seguint una metodologia internacional que possibilita la comparació del model i les polítiques desenvolupades a Catalunya amb la resta de països integrats en el Compendium de polítiques culturals. Igualment rellevant esdevé el fet que Catalunya és la primera regió europea en elaborar un informe Compendium de les seves polítiques culturals i obra així la porta a que altres regions europees desenvolupin els seus propis informes en el marc d'ERICarts, proporcionant així una imatge més fidel a la realitat diversa i complexa de les polítiques culturals europees, on la descentralització administrativa i la complementarietat de les polítiques culturals engegades a diferent nivell institucional han estat el vector director en les darreres dècades a molts països europeus. La seva lectura és especialment recomanable per tot aquell interessat en formar-se una opinió acurada sobre el panorama recent de les polítiques culturals a Catalunya. (Font: el Centre)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number URL Copy number Status Date due Barcode
e-Book e-Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Repositori digital
Repositori Digital E120135 Accés al document Available
Book Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Sala
General S 00081 1 Available 1900139227
Book Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Magatzem
General M 1237 2 Exclòs de préstec 1900139210

Informe elaborat seguint la metodologia del Consell d'Europa/ERICarts per als informes sobre polítiques culturals (Grid for National Country Profiles) inclosos en el "Compendium of Cultural Policies and Trends in Europe"

Presentació / Joan Manuel Tresserras i Gaju -- Introducció / Andreas Joh. Wiesand -- 1. Perspectiva històrica: polítiques i instruments culturals -- 2. Competència, presa de decisions i administració -- 3. Objectius i principis generals de la política cultural -- 4. Qüestions actuals de debat i tendències de la política cultural -- 5. Principal normativa en l'àmbit de la cultura -- 6. Finançament de la c ultura -- 7. Institucions culturals i nous actors -- 8. Suport a la creació i a la participació -- 9. Acrònims i sigles

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY