Manual de gestión del patrimonio cultural / María Ángeles Querol

By: Querol, Ma. Ángeles.
ISBN: 9788446031086.Publisher: Madrid : Akal, cop. 2010Description: 541 p.Series: Textos (Akal): Summary: Aquesta publicació es un manual universitari que es presenta com eina d’estudi per poder entendre el funcionament de la gestió del patrimoni cultural espanyol. Tot i estar orientat a un alumnat d’àrees humanístiques, la gestió de béns culturals és molt complexa, la qual cosa implica que trobem referències i normes legals al llarg del volum. Com tot manual, consta d’un seguit de seccions ordenades perquè la comprensió sigui l’adequada. La primera part es centra en definir i explicar els conceptes bàsics relacionats amb el patrimoni cultural abans de centrar-se en la seva gestió. A continuació es classifiquen els diferents béns culturals mitjançant l’exemplificació, i finalment s’analitzen els àmbits d’actuació dels organismes i les administracions públiques. Un últim apartat aborda la part més ètica i social de l’assignatura. (El Centre)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 00397 1 Available 1900134185

Aquesta publicació es un manual universitari que es presenta com eina d’estudi per poder entendre el funcionament de la gestió del patrimoni cultural espanyol. Tot i estar orientat a un alumnat d’àrees humanístiques, la gestió de béns culturals és molt complexa, la qual cosa implica que trobem referències i normes legals al llarg del volum. Com tot manual, consta d’un seguit de seccions ordenades perquè la comprensió sigui l’adequada. La primera part es centra en definir i explicar els conceptes bàsics relacionats amb el patrimoni cultural abans de centrar-se en la seva gestió. A continuació es classifiquen els diferents béns culturals mitjançant l’exemplificació, i finalment s’analitzen els àmbits d’actuació dels organismes i les administracions públiques. Un últim apartat aborda la part més ètica i social de l’assignatura. (El Centre)

Para empezar: preguntas -- Secció I. Conceptos: 1. Qué es el Patrimonio Cultural ; 2. La palabra «Patrimonio» y sus múltiples apellidos y usos ; 3. La legislación sobre el Patrimonio Cultural -- Sección II. La gestión del patrimonio cultural y sus mecanismos: 4. Qué es la gestión del Patrimonio Cultural ; 5. Conocer ; 6. Planificar ; 7. Controlar ; 8. Difundir -- Sección III. Los tipos de patrimonio cultural: 9. Introducción a los tipos de Patrimonio Cultural ; 10. El Patrimonio arquitectónico ; 11. El Patrimonio Arqueológico ; 12. El Patrimonio etnológico ; 13. El Patrimonio Cultural inmaterial ; 14. El Patrimonio industrial, científico y técnico ; 15. El Patrimonio documental y bibliográfico -- Sección IV. Las instituciones del patrimonio cultural: 16. Los gobiernos y el Patrimonio Cultural ; 17. Los museos ; 18. Los archivos ; 19. Las bibliotecas ; 20. Consorcios, fundaciones y asociaciones ; 21. Institutos, universidades y centros de investigación ; 22. La UNESCO: el Patrimonio Mundial ; 23. El Consejo de Europa -- Sección V. El patrimonio cultural: un asunto social: 24. Ética, conocimiento y patrimonio cultural ; 25. El uso social del Patrimonio Cultural ; 26. Presente y futuro del Patrimonio Cultural -- Siglas utilizadas -- Bibliografía citada

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY