Mutaciones de lo visible : comunicación y procesos culturales en la era digital / Dênis de Moraes (comp.)

Moraes, Dênis de [comp.].
ISBN: 9789501227338.Edition: 1ª ed.Publisher: Buenos Aires : Paidós, 2010Description: 165 p.Series: Estudios de comunicación: 33Summary: Dênis de Moraes és doctor en Comunicació i Cultura per la Universitat Federal de Río de Janeiro i postdoctorat per CLACSOArgentina. És professor del Departamento de Estudios Culturales y Medios de la Universidad Federal Fluminense i investigador del Consejo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico (CNPq), de la Fundación "Carlos Chagas Filho" de Fomento a la Investigación del Estado de Río de Janeiro (FAPERJ) i de la Fundación Ford. Autor i coordinador de diversos llibres Sociedad mediatizada (2007), Cultura mediática y poder mundial (2006), Por otra comunicación: medios, globalización cultural y poder (2005) i el darrer, La cruzada de los medios en América Latina (2011) Mutaciones de lo visible (2010) ens proposa revisar com les tecnologies de la informació i de la comunicació s'han convertit en l'ingredient bàsic de la nostra vida, en diverses esferes: la política, l'economia, la cultura... des de la perspectiva de les transformacions comunicacionals i culturals de l'era digital. Per aquesta interessant aposta Dênis de Moraes compta amb les visió de Bernard Miège, Martín Becerra, Lorenzo Vilches i Jesús Martín-Barbero. L'autor considera que els impactes tecnològics es succeeixen de forma vertiginosa i que influeixen en la xarxa informativa, les experimentacions estètiques, els comportaments, les identitats, les interaccions, les cadenes productives, els negocis, les transaccions financeres, els ritmes de treball, les investigacions científiques, les metodologies educatives i les accions sociopolítiques. És a dir, que la tecnologia representa un dels principals elements del món contemporani que ens afecta avui dia. Moraes comparteix que els seus avantatges són innegables, tanmateix ens recorda que existeixen sectors de població mundial que continuen excloses d'aquesta evolució tecnològica. En aquest sentit recorda que les classes dominants són les que absorbeixen els majors avantatges de la cultura digital, i per tant ens cal revisar la idea de bé comú. Per tant segons Moraes, encara que ampliï les nostres capacitats de conèixer, imaginar i intervenir, l’acceleració tecnològica no té, per si mateixa, el poder de desfer els desnivells socioeconòmics, i adverteix que en determinats casos, pot a més agreujar-los. Considera que entre els avantatges i els desavantatges no hem d’oblidar que es manté un abisme entre els connectats i els desconnectats. I que la societat continua sent extremadament desigual, injusta entre les classes, els grups i les comunitats. (Font: el Centre)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Sala
General S 00374 1 Available 1900134673

Dênis de Moraes és doctor en Comunicació i Cultura per la Universitat Federal de Río de Janeiro i postdoctorat per CLACSOArgentina. És professor del Departamento de Estudios Culturales y Medios de la Universidad Federal Fluminense i investigador del Consejo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico (CNPq), de la Fundación "Carlos Chagas Filho" de Fomento a la Investigación del Estado de Río de Janeiro (FAPERJ) i de la Fundación Ford. Autor i coordinador de diversos llibres Sociedad mediatizada (2007), Cultura mediática y poder mundial (2006), Por otra comunicación: medios, globalización cultural y poder (2005) i el darrer, La cruzada de los medios en América Latina (2011) Mutaciones de lo visible (2010) ens proposa revisar com les tecnologies de la informació i de la comunicació s'han convertit en l'ingredient bàsic de la nostra vida, en diverses esferes: la política, l'economia, la cultura... des de la perspectiva de les transformacions comunicacionals i culturals de l'era digital. Per aquesta interessant aposta Dênis de Moraes compta amb les visió de Bernard Miège, Martín Becerra, Lorenzo Vilches i Jesús Martín-Barbero. L'autor considera que els impactes tecnològics es succeeixen de forma vertiginosa i que influeixen en la xarxa informativa, les experimentacions estètiques, els comportaments, les identitats, les interaccions, les cadenes productives, els negocis, les transaccions financeres, els ritmes de treball, les investigacions científiques, les metodologies educatives i les accions sociopolítiques. És a dir, que la tecnologia representa un dels principals elements del món contemporani que ens afecta avui dia. Moraes comparteix que els seus avantatges són innegables, tanmateix ens recorda que existeixen sectors de població mundial que continuen excloses d'aquesta evolució tecnològica. En aquest sentit recorda que les classes dominants són les que absorbeixen els majors avantatges de la cultura digital, i per tant ens cal revisar la idea de bé comú. Per tant segons Moraes, encara que ampliï les nostres capacitats de conèixer, imaginar i intervenir, l’acceleració tecnològica no té, per si mateixa, el poder de desfer els desnivells socioeconòmics, i adverteix que en determinats casos, pot a més agreujar-los. Considera que entre els avantatges i els desavantatges no hem d’oblidar que es manté un abisme entre els connectats i els desconnectats. I que la societat continua sent extremadament desigual, injusta entre les classes, els grups i les comunitats. (Font: el Centre)

Los autores -- Presentación / Dênis de Moraes -- 1. La cuestión de las TIC: hacia nuevos planteamientos / Bernard Miège -- 2. Cultura tecnológica, innovación y mercantilización / Dênis de Moraes -- 3. Mutaciones en la superfície y cambios estructurales. Améria Latina en el Parnaso informacional / Martín Becerra -- 4. ¿Es posible una estética de las tecnologías de la comunicación? / Lorenzo Vilchez -- 5. Convergencia digital y diversidad cultural / Jesús Martín-Barbero

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY