Cultural political economy of small cities / edited by Anne Loretzen and Bas van Heur

Lorentzen, Anne [ed.] | Heur, Bas van [ed.].
ISBN: 9780415589505.Edition: 1rst ed.Publisher: Abingdon : Routledge , cop. 2012Description: xiv, 216 p.Series: Regions and cities: 49Summary: Llibre que aporta un interessant i nou punt de vista a les estratègies de desenvolupament econòmic i urbà a través de la cultura i l’oci. Es remarca la necessitat d’incorporar la dimensió espaial i observar les dinàmiques específiques de les ciutats petites. Així mateix, s’apunta a la importància de contemplar no només les dimensions econòmiques sinó també les polítiques i socials. Els autors i autores, procedents d’àmbits acadèmics europeus i nord-americans i de disciplines com l’urbanisme, l’economia, la sociologia i la geografia, coincideixen en la idea que cal contemplar aquestes noves dimensions per entendre l’actual canvi urbà i per poder implementar estratègies de desenvolupament veritablement sostenibles. Malgrat que tradicionalment les ciutats petites han resultat poc atractives per a les estratègies de desenvolupament i pels treballadors creatius, s’assenyalen els avantatges que poden oferir aquests territoris: entorns naturals inspiradors, descongestió, distàncies curtes o preus més baixos de la vivenda. S’observen les particularitats d’algunes estratègies de governança desenvolupades a ciutats petites per donar suport als projectes culturals i d’oci. Es fa referència a les dificultats que troben les autoritats públiques per capitalitzar uns recursos artístics i unes xarxes culturals que neixen de les comunitats locals, amb aportacions voluntàries i que són molt flexibles i eclèctiques. S’insisteix també en la necessitat de repensar el concepte de petitesa i mesurar la mida no només en termes econòmics i geogràfics de la pròpia ciutat, sinó també dins el seu context i en relació a la resta de ciutats que l’envolten. Es tracta d’una proposta que reclama repensar l’urbanisme i desenvolupar estratègies alternatives que integrin a les ciutats petites en jerarquies urbanes més àmplies per garantir-ne la seva supervivència. Inclou una quinzena de contribucions, tant teòriques com pràctiques. L’objectiu principal és aportar els elements bàsics per a l’establiment d’un programa de recerca emergent en l’àmbit del desenvolupament urbà que contempli la dimensió espaial i les dinàmiques específiques de les ciutats petites. (Font: El Centre)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 00532 1 Available 1900131962

Llibre que aporta un interessant i nou punt de vista a les estratègies de desenvolupament econòmic i urbà a través de la cultura i l’oci. Es remarca la necessitat d’incorporar la dimensió espaial i observar les dinàmiques específiques de les ciutats petites. Així mateix, s’apunta a la importància de contemplar no només les dimensions econòmiques sinó també les polítiques i socials. Els autors i autores, procedents d’àmbits acadèmics europeus i nord-americans i de disciplines com l’urbanisme, l’economia, la sociologia i la geografia, coincideixen en la idea que cal contemplar aquestes noves dimensions per entendre l’actual canvi urbà i per poder implementar estratègies de desenvolupament veritablement sostenibles. Malgrat que tradicionalment les ciutats petites han resultat poc atractives per a les estratègies de desenvolupament i pels treballadors creatius, s’assenyalen els avantatges que poden oferir aquests territoris: entorns naturals inspiradors, descongestió, distàncies curtes o preus més baixos de la vivenda. S’observen les particularitats d’algunes estratègies de governança desenvolupades a ciutats petites per donar suport als projectes culturals i d’oci. Es fa referència a les dificultats que troben les autoritats públiques per capitalitzar uns recursos artístics i unes xarxes culturals que neixen de les comunitats locals, amb aportacions voluntàries i que són molt flexibles i eclèctiques. S’insisteix també en la necessitat de repensar el concepte de petitesa i mesurar la mida no només en termes econòmics i geogràfics de la pròpia ciutat, sinó també dins el seu context i en relació a la resta de ciutats que l’envolten. Es tracta d’una proposta que reclama repensar l’urbanisme i desenvolupar estratègies alternatives que integrin a les ciutats petites en jerarquies urbanes més àmplies per garantir-ne la seva supervivència. Inclou una quinzena de contribucions, tant teòriques com pràctiques. L’objectiu principal és aportar els elements bàsics per a l’establiment d’un programa de recerca emergent en l’àmbit del desenvolupament urbà que contempli la dimensió espaial i les dinàmiques específiques de les ciutats petites. (Font: El Centre)

1. Introduction: cultural political economy of small cities / Anne Lorentzen, Bas van Heur -- I. Theory and methods: 2. Small cities and the sociospatial specificity of economic development: a heuristic approach / Bas van Heur ; 3. On a road to nowhere: a comment on amenities and urban and regional development / Høgni Kalsø Hansen, Lars Winther ; 4. Finding creativity in a small city: how qualitative mapping methods can reveal new geographies of creativity / Chris Brennan-Horley -- II. Culture as economic growth strategy: 5. Sustaining small cities through leisure, culture and experience economy / Anne Lorentzen ; 6. Clarifying creativity and culture in a small city on the Canadian periphery: challenges and opportunities in greater sudbury / Heather M. Hall, Betsy Donald ; 7. The role of arts and culture in economic regeneration: Gaelic in Glasgow / Douglas Chalmers, Mike Danson -- III. Actors, networks, creative alliances: 8. Making a micropole: the experiensation of Vejle / Søren Smidt-Jensen ; 9. Eclectic creativity: interdisciplinary creative alliances as informal cultural strategy / Alison Bain, Dylann McLean ; 10. Europe's internal periphery: small towns in the context of reflexive polycentricity / Paul L. Knox, Heike Mayer -- IV. Culture governance and social equity: 11. Shifting strategies and contexts for culture in small city planning: interlinking quality of life, economic development, downtown vitality, and community sustainability / Nancy Duxbury ; 12. Conflicting economic and cultural subjectivities: governing the future of a small and shrinking city / Nina Gribat ; 13. Landscapes of nostalgia: place marketing and nostalgia in the American small town / Jennifer Mapes -- Index

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY