La Patrimonialització de l'arqueologia : conceptualitzacions i usos actuals del patrimoni arqueològic al nord-est de la península ibèrica / Gabriel Alcalde, Josep Burch (eds.)

Alcalde, Gabriel [ed.] | Burch, Josep [ed.].
ISBN: 9788499841311.Publisher: Girona : Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural : Documenta Universitaria, 2011Description: 155 p.Series: ICRPC Llibres: 7Summary: La patrimonialització de l’arqueologia. Conceptualitzacions i usos actuals del patrimoni arqueològic al nord-est de la península Ibèrica, és un estudi sobre els processos que han convertit en béns patrimonials els elements arqueològics d’aquesta àrea geogràfica. Analitza l’evolució històrica de l’interès de la societat pel patrimoni arqueològic, bàsicament des de finals del segle XIX fins a l’actualitat, i, de manera més concreta, presenta un estudi de visitants centrat en alguns dels jaciments arqueològics museïtzats a la zona. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 00800 1 Available 1900128603

La patrimonialització de l’arqueologia. Conceptualitzacions i usos actuals del patrimoni arqueològic al nord-est de la península Ibèrica, és un estudi sobre els processos que han convertit en béns patrimonials els elements arqueològics d’aquesta àrea geogràfica. Analitza l’evolució històrica de l’interès de la societat pel patrimoni arqueològic, bàsicament des de finals del segle XIX fins a l’actualitat, i, de manera més concreta, presenta un estudi de visitants centrat en alguns dels jaciments arqueològics museïtzats a la zona. (Font: Editor)

Presentació / Gabriel Alcalde, Josep Burch -- 1. Els processos de patrimonialització de l'arqueologia / Gabriel Alcalde, Josep Burch -- 2. La recerca arqueològica en terres gironines. Dels erudits i antiquaris dels primers temps als arqueòlegs professionals i especialitzats del segle XXI / Josep Maria Nolla, Narcís Soler -- 3. Historia de la patrimonialització de les restes arqueològiques / Gabriel Alcalde, Josep Burch, Antoni Rojas -- 4. La museïtzació actual dels jaciments arqueològics / Xavier Aquilué, Joaquim Tremoleda -- 5. Una aproximació des de l’anàlisi econòmica a la rellevància social dels jaciments arqueològics / Modest Fluvià, Ricard Rigall i Torrent, Albert Saló -- 6. Aportacions des de l'educació als usos del patrimoni arqueòlogic: participació i cooperació social / Roser Juanola, Anna Fàbregas -- 7. L'ús dels elements del patrimoni arqueòlogic al nord-est de Catalunya. Estudi dels visitants individuals: El dolmen de la Creu d'en Cobertella (Roses) /Gabriel Alcalde, Josep Burch, Antoni Rojas, Enric Martí ; El poblat ibèric de Sant Sebastià de la Guarda (Palafrugell) / Josep Burch, Antoni Rojas ; El poblat ibèric de Castell (Palamós) / Xavier Aquilué, Elisa Hernández ; El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries (l'Escala) / Xavier Aquilué,Joaquim Tremoleda, Joaquim Monturiol ; La Ciutadella de Roses / Anna Maria Puig ; El castellum de Sant Julia de Ramis / Josep Burch, Lada Servitja ; El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Espai d’Interès Natural de l'Alta Garrotxa / Gabriel Alcalde, Maria de Lluc Serra ; Usuaris actuals del patrimoni arqueòlogic al nord-est de la península Iberica / Gabriel Alcalde, Xavier Aquilué, Josep Burch, Enric Martí, Antoni Rojas, Joaquim Tremoleda -- 8. El patrimoni arqueòlogic, un recurs / Gabriel Alcalde, Xavier Aquilué, Josep Burch, Roser Juanola, Antoni Rojas, Joaquim Tremoleda -- Bibliografia

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY