Circ, educació i transformació social: el projecte pedagògic de l'Ateneu Popular 9Barris / L'Ateneu Popular 9Barris

By: Ateneu Popular Nou Barris.
ISBN: 9788460868299.Publisher: Barcelona : El Bidó de nou Barris : Neret, 2016Description: 93 p.Online resources: Ressenya a Interacció Summary: Aquest llibre pretén explicar la proposta pedagògica de l'Ateneu Popular 9 Barris. L'Ateneu és un equipament sociocultural del districte de Nou Barris, a Barcelona, que esta funcionant des de l'any 1977 arrel de l'ocupació d'una planta asfàltica situada entre els barris de Trinitat Nova i Roquetes. Dins deis diferents vessants culturals del projecte, un deis que ha agafat més força és la practica formativa, amb el circ com a element central. Aquest fet ha donat lloc a diferents escales i projectes que, al llarg d'anys de funcionament, poden presentar una línia educativa pròpia al voltant d'aquesta art escènica. En aquestes pagines podeu conèixer el projecte de formació de l'Ateneu: els conceptes teòrics, les eines practiques i alguns exemples per aprofundir en el projecte i, al hora, poder plantejar i desenvolupar idees pròpies pera altres espais. Tot esta basat en el coneixement adquirit mitjançant els diferents projectes impulsats o participats per l'Ateneu: tallers, escala infantil de circ, escala juvenil de circ, el treball amb diferents instituts, amb diversos col·lectius, amb els projectes de formació de formadors en circ social. Al mateix temps, el pla pedagògic de l'Ateneu també s'ha vist enriquit perla participació en diferents xarxes, tant locals com internacionals. En qualsevol cas, el que us presentem és una foto estàtica d'un moment determinat. El que és més interessant, però, és intentar entendre els projectes formatius com un procés vi u, amb capacitat per anar evolucionant i enriquint- se al llarg dels anys. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 01505 Available (Disponible) 1900125992

Aquest llibre pretén explicar la proposta pedagògica de l'Ateneu Popular 9 Barris. L'Ateneu és un equipament sociocultural del districte de Nou Barris, a Barcelona, que esta funcionant des de l'any 1977 arrel de l'ocupació d'una planta asfàltica situada entre els barris de Trinitat Nova i Roquetes.
Dins deis diferents vessants culturals del projecte, un deis que ha agafat més força és la practica formativa, amb el circ com a element central. Aquest fet ha donat lloc a diferents escales i projectes que, al llarg d'anys de funcionament, poden presentar una línia educativa pròpia al voltant d'aquesta art escènica.
En aquestes pagines podeu conèixer el projecte de formació de l'Ateneu: els conceptes teòrics, les eines practiques i alguns exemples per aprofundir en el projecte i, al hora, poder plantejar i desenvolupar idees pròpies pera altres espais.
Tot esta basat en el coneixement adquirit mitjançant els diferents projectes impulsats o participats per l'Ateneu: tallers, escala infantil de circ, escala juvenil de circ, el treball amb diferents instituts, amb diversos col·lectius, amb els projectes de formació de formadors en circ social. Al mateix temps, el pla pedagògic de l'Ateneu també s'ha vist enriquit perla participació en diferents xarxes, tant locals com internacionals.
En qualsevol cas, el que us presentem és una foto estàtica d'un moment determinat. El que és més interessant, però, és intentar entendre els projectes formatius com un procés vi u, amb capacitat per anar evolucionant i enriquint- se al llarg dels anys. (Font: Editor)

Presentació -- 1. El circ: Petita historia del circ -- 2. L'Ateneu Popular 9Barris: La gestió de l'Ateneu ; Eix artístic, educatiu i de desenvolupament comunitari -- 3. Antecedents -- 4. Marc pedagògic: Acció comunitària ; L'espai educatiu ; Les arts ; El circ social -- 5. Elements pera l'acció educativa: Les tècniques artístiques ; La planificació de l'acció educativa ; L'avaluació -- 6. El formador de circ social: La formació de formador de circ social ; El paper del formador -- 7. L'organització: Claustre de professors ; Equips pedagògics de cada projecte formatiu ; Comissió de Formació i Circ Social ; Heroica Associació de Mares i Pares de l'Ateneu ; Associació Bidó de Nou Barris ; Coordinador/a de l'Àrea de Formació i Circ Social ; La relació amb el territori -- 8. Experiències i accions a l'Ateneu: La formació ; Acció comunitària ; Transnacionalitat ; Dinamització sociocultural -- 9. Reptes de futur de la Formació i el Circ Social a l'Ateneu -- Annexos: 1: Fitxa de preparació de la classe ; 2: Fitxa d'autoavaluació del professorat ; 3: Fitxa de seguiment i avaluació de l'Escola Infantil de Circ ; 4: Enquesta de valoració de l'alumnat de l'Escola Juvenil de Circ ; 5: Formulari d'autoavaluació i seguiment de projecte -- Bibliografia -- Webs d’interès -- Agraïments

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY