El Sector cultural associatiu a la comarca del Gironès [Recurs electrònic] / Carme Baqué, Gemma Carbó, Marc Francesch ; estudi de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació per a Òmnium Cultural Gironès

By: Baqué, Carme.
Carbó, Gemma | Francesch, Marc | Òmnium Cultural Gironès | Universitat de Girona. Cátedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació.
ISBN: 9788499843353.Publisher: Girona : Documenta Universitaria, 2016Description: 83 p. : digital, fitxer PDF (6,17 Mb).Online resources: E-Doc | E-Link | Ressenya a Interacció Summary: L’any 2009, la Diputació de Girona va encarregar a la càtedra UNESCO de la Universitat de Girona la realització d’un estudi sobre el sector cultural als municipis de la província. El treball va aportar una radiografia de la realitat del moment i, entre les seves conclusions, s’assenyalava el grau de desconeixement qualitatiu i la manca de dades oficials desagregades que permetessin captar i valorar l’especificitat del fet cultural als municipis gironins. L’any 2015, Òmnium Cultural del Gironès proposa reprendre la recerca en aquest camp, i engegar una sèrie de petits estudis que ens aportin dades de proximitat i coneixement extensiu sobre el sector. (...) En aquest primer estudi, hem volgut posar el focus en un dels agents claus de l’acció cultural, el de l’associacionisme. El punt de partida de l’estudi es trobava en les dades obtingudes el 2009 que ens indicaven la rellevància del món associatiu al Gironès, especialment en els subsectors del patrimoni material i immaterial, la música i les arts escèniques. Amb ànim de fer una identificació exhaustiva, ens hem centrat en aquestes tres activitats principals, entenent que la categoria de patrimoni immaterial engloba segons la UNESCO qüestions com la llengua, les expressions artístiques populars, festives, etnològiques i tradicionals tan característiques a les nostres comarques. (Font: Presentació)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
No physical items for this record

L’any 2009, la Diputació de Girona va encarregar a la càtedra UNESCO de la Universitat de Girona la realització d’un estudi sobre el sector cultural als municipis de la província. El treball va aportar una radiografia de la realitat del moment i, entre les seves conclusions, s’assenyalava el grau de desconeixement qualitatiu i la manca de dades oficials desagregades que permetessin captar i valorar l’especificitat del fet cultural als municipis gironins.
L’any 2015, Òmnium Cultural del Gironès proposa reprendre la recerca en aquest camp, i engegar una sèrie de petits estudis que ens aportin dades de proximitat i coneixement extensiu sobre el sector. (...) En aquest primer estudi, hem volgut posar el focus en un dels agents claus de l’acció cultural, el de l’associacionisme.
El punt de partida de l’estudi es trobava en les dades obtingudes el 2009 que ens indicaven la rellevància del món associatiu al Gironès,
especialment en els subsectors del patrimoni material i immaterial, la música i les arts escèniques. Amb ànim de fer una identificació exhaustiva, ens hem centrat en aquestes tres activitats principals, entenent que la categoria de patrimoni immaterial engloba segons la UNESCO qüestions com la llengua, les expressions artístiques populars, festives, etnològiques i tradicionals tan característiques a les nostres comarques. (Font: Presentació)

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY