La Utilització temporal dels buits urbans / direcció: Manu Fernández i Judith Gifreu

Fernández, Manu | Gifreu Font, Judith.
ISBN: 9788498037524.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : Diputació de Barcelona, 2016Description: 309 p.Series: Estudis (Diputació de Barcelona)Urbanisme i habitatge: 1Summary: Aquesta publicació col·lectiva pretén contribuir a repensar el buit urbà. Els usos temporals són una resposta a la crisi, però expressen també una manera nova de fer ciutat en la qual la societat és la gran protagonista, mitjançant la participació i la creativitat. S'analitzen els espais en desús amb la perspectiva del «mentrestant», amb un ampli recorregut que inclou el pensament urbanístic, el marc normatiu, la governança i les visions sectorials i dels agents. El treball integra reflexió acadèmica, pràctiques ciutadanes i polítiques públiques. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Llibres CERC
Sala
General S 01632 Available 1900107585

Aquesta publicació col·lectiva pretén contribuir a repensar el buit urbà. Els usos temporals són una resposta a la crisi, però expressen també una manera nova de fer ciutat en la qual la societat és la gran protagonista, mitjançant la participació i la creativitat.
S'analitzen els espais en desús amb la perspectiva del «mentrestant», amb un ampli recorregut que inclou el pensament urbanístic, el marc normatiu, la governança i les visions sectorials i dels agents. El treball integra reflexió acadèmica, pràctiques ciutadanes i polítiques públiques. (Font: Editor)

Presentació -- Introducció -- Els usos temporals i els espais buits. Respostes a la crisi o formes noves de fer ciutat?: 1. L'ideal de permanència / Peter Bishop, Lesley Williams ; 2. El buit urbà i la ciutat interrompuda: per una geografia urbana dels temps morts / Francesc Muñoz ; 3. Estratègies per a l'ús temporal d'espais / Alison Killing ; 4. Les seduccions de l'urbanisme temporal / Mara Ferreri -- El marc normatiu de l'activació temporal dels buits urbans: 5. Urbanisme temporal, dret a la ciutat i marc estatal de les polítiques urbanes / Luciano Parejo Alfonso ; 6. Règim jurídi dels usos i les obres provisionals als buits urbans / Carles Pareja Lozano ; 7. L'activació de la temporalitat urbana com a paradigma d'una gestió adaptativa i participativa / Judith Gifreu Font -- La governança de l'urbanisme temporal : 8. L'urbanisme auster i la ciutat improvisada / Fran Tonkiss ; 9. L'activació temporal dels buits urbans: palanca d'innovació als governs locals / Carles Baiges Camprubí ; 10. I si "mentrestant" creem institucions comunitàries? Els buits urbans com a oportunitat / Helena Cruz Gallach, Rubén Martínez Moreno ; 11. Nous paradigmes de les transformacions urbanes: espais de gestió ciutadana / Diego Peris -- Visions sectorials de l'urbanisme temporal i els espais buits: 12. Activació d'espais buits, les claus d'una oportunitat per a l'economia urbana / Ramon Marrades Sempere ; 13. El valor del buit. Una investigació universitària sobre el potencial del Madrid Central / Belén Hermida, Carlos Lahoz, Carlos Martínez-Arrarás, José Antonio Blasco ; 14. La utilització temporal dels buits urbans. Entre la temporalitat i la permanència: reptes d'un nou urbanisme / Xavier Matilla Ayala ; 15. Estratègies innovadores per a la reactivació de locals comercials buits: el cas de Vilassar de Mar / Isabella Longo, Francesc Muñoz ; 16. L'activació dels buits urbans com a estratègies de desenvolupament local / Oriol Estela, Jordi Boixader i Xavier Boneta ; 17. Ciutats musicals. La música i l'aprofitament d'espais en desús com a eina de desenvolupament socioeconòmic / Jordi Puy, Azucena Micó -- Les visions dels agents: 18. La utilització temporal dels buits urbans / Jordi Pont i Gassó ; 19. El control de la legalitat / Aurora Corral García ; 20. L'espai del tècnic municipal: El Pla BUITS com a símptoma / Laia Torras ; 21. Complexitat i facilitació en la negociació urbana / Paisaje Transversal ; 22. ZAWP, una visió des de sota estant i cap endins / Ruth Mayoral -- Recursos per a l'activació dels buits urbans: 23. La Diputació de Barcelona i el suport als ens locals en l'activació dels buits urbans ; 24. Referències bibliogràfiques generals, webs i altres materials d'interès

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY