El D_efecte barroc. Polítiques de la imatge hispana : guia d'interpretació = El d_efecto barroco. Políticas de la imagen hispana / un projecte de Jorge Luis Marzo i Tere Badia

Marzo, Jorge Luis | Badia, Teresa | Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
ISBN: 9788498034028.Publisher: Barcelona : Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Diputació de Barcelona, 2010Description: 96 p. + (2 DVD).Other title: Defecte barroc. Polítiques de la imatge hispana | Defecto barroco. Políticas de la imagen hispana | D_efecto barroco. Políticas de la imagen hispana.Summary: D'entre tots els mites nacionals i supranacionals gestats durant el segle IXI, el d'allò hipà resulta expecialment peculiar a causa de la seva longevitat. Sobre allò hispà i el seu expansionisme gairebé messiànic es van extreure altres idees modernes, com la de la hispanitat en tant que unitat supranacional. Allò hispà simbolitzava el marc comú entre Espanya i Amèrica Llatina, cosa que generava un estadi d'homogeneïtzació i de valors suposadament compartits que no tenia en compte la diversitat constituent de totes les parts. I allò hispà, tot i haver estat donat repetidament per mort a l'una i l'altra banda de l'Atlàntic al llarg del segle XX, acaba traient novament el cap en cada trobada oficial, o a les cantonades dels tractats diplomàtics i comercials entre els països implicats. (...) Quines són les estratègies generades perquè el mite perduri, travessant règims, ideologies i governs al llarg dels temps, i esdevingui raó d'Estat i bandera cultural? Aquesta és la pregunta original de la qual parteix l'exposició "El d-efecte barroc. Polítiques de la imatge hispana". (Font: Autors)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Vol info Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 01695 Available 1900108766
CD-ROM/DVD CERC
Sala
General CD-ROM 105 DVD 1 Available 1900108773
CD-ROM/DVD CERC
Sala
General CD-ROM 104 DVD 2 Available 1900108780

D'entre tots els mites nacionals i supranacionals gestats durant el segle IXI, el d'allò hipà resulta expecialment peculiar a causa de la seva longevitat. Sobre allò hispà i el seu expansionisme gairebé messiànic es van extreure altres idees modernes, com la de la hispanitat en tant que unitat supranacional. Allò hispà simbolitzava el marc comú entre Espanya i Amèrica Llatina, cosa que generava un estadi d'homogeneïtzació i de valors suposadament compartits que no tenia en compte la diversitat constituent de totes les parts.
I allò hispà, tot i haver estat donat repetidament per mort a l'una i l'altra banda de l'Atlàntic al llarg del segle XX, acaba traient novament el cap en cada trobada oficial, o a les cantonades dels tractats diplomàtics i comercials entre els països implicats. (...)
Quines són les estratègies generades perquè el mite perduri, travessant règims, ideologies i governs al llarg dels temps, i esdevingui raó d'Estat i bandera cultural? Aquesta és la pregunta original de la qual parteix l'exposició "El d-efecte barroc. Polítiques de la imatge hispana". (Font: Autors)

Text bilingüe català-castellà

El D-efecte Barroc. Polítiques de la imatge hispana / Jorge Luis Marzo i Tere Badia -- 1.0 El Pintor del Rey -- 2.0 Still life with rotting fruit (Natura morta amd fruita podrint-se) -- 3.0. La marca: La marca. Un debat ; Die Schöpfer der einkaufswelten (Els creadors de móns de consum) -- 4.0 La cimera: Infiltrats a la cimera ; Tot allò que sempre havíeu volgut saber sobre les cimeres ; Spain is different ; Ciutats en venda ; En campanya ; Allò que marca ; A través del espejo (I) ; Superbarrocos ; Almodóvar ; Barceló ; Les nenes i la mort ; María música Sepúlveda ; A través del espejo (II) ; Mitografies ; El míting i la cartera ; La plaza mayor ; Fiestas, siestas y lastres ; El xarlatà ; Juan Diego ; El Niño de Atocha ; Per a què serveix la imatge?: La monja ; Per a què serveix la imatge?: El guia ; Paricutín ; La Petroteca -- 5.0 El primer ángel -- 6.0 La veta de la hispanitat -- 7.0 Polítiques de la imatge: El reis ; El premio ; Relats de poder -- 8.0 Misiones pedagógicas: Museo circulante/Museo del Pueblo -- 9.0: Iconoclàsties Archivo F.X.: Pizarra núm. 1: Laboratorio de Arte ; La formación por la forma ; Tesauro; Acciones -- 10.0 El Niño Pepita -- 11.0. La final: México vs Brasil ; Imatges de la final de l'Eurocopa 2008 entre les seleccions nacionals d'Alemanya i d'Espanya

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY