Paisatge, economia i empresa / [edició a cura de Joan Nogué, Laura Puigbert, Gemma Bretcha, Àgata Losanton]

Nogué, Joan | Puigbert, Laura | Bretcha, Gemma | Losantos, Àgata.
ISBN: 9788461763818.Edition: 1a ed.Publisher: Olot : Barcelona : Observatori del Paisatge de Catalunya ; ATLL, 2016Description: 193 p.Series: Plecs de PaisatgeReflexions: 5Summary: El paisatge és cada cop més una peça clau del desenvolupament local i un recurs econòmic de primer ordre, i no només per a sectors que en viuen directament, com el turístic o el vitivinícola. Hi ha un munt d’iniciatives innovadores i emprenedores que són capaces de generar ocupació i que troben en el paisatge la seva font d’inspiració. D’altra banda, moltes empreses decideixen localitzar-se en un territori determinat –i no en un altre- perquè el seu paisatge dota de contingut i significació el seu producte. Aquestes empreses són les primeres interessades a vetllar pel manteniment i la millora de la qualitat i singularitat del paisatge en el qual s’insereixen, perquè els atorga un valor afegit molt difícil de reemplaçar. Cada cop és més evident, per tant, el potencial competitiu i d’atracció d’oportunitats de negoci i emprenedoria que té el paisatge, sempre que no s’hagi banalitzat ni hagi perdut la seva identitat. I això val tant per a l’economia convencional com per als sectors econòmics alternatius. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 01746 Available 1900109220

El paisatge és cada cop més una peça clau del desenvolupament local i un recurs econòmic de primer ordre, i no només per a sectors que en viuen directament, com el turístic o el vitivinícola. Hi ha un munt d’iniciatives innovadores i emprenedores que són capaces de generar ocupació i que troben en el paisatge la seva font d’inspiració. D’altra banda, moltes empreses decideixen localitzar-se en un territori determinat –i no en un altre- perquè el seu paisatge dota de contingut i significació el seu producte. Aquestes empreses són les primeres interessades a vetllar pel manteniment i la millora de la qualitat i singularitat del paisatge en el qual s’insereixen, perquè els atorga un valor afegit molt difícil de reemplaçar. Cada cop és més evident, per tant, el potencial competitiu i d’atracció d’oportunitats de negoci i emprenedoria que té el paisatge, sempre que no s’hagi banalitzat ni hagi perdut la seva identitat. I això val tant per a l’economia convencional com per als sectors econòmics alternatius. (Font: Editor)

Abstracts en castellà i anglès

Presentacions -- I. El paisatge com a factor competitiu i d'innovació dels territoris: Les marques i el sentit de lloc com a factors de competitividad territorial. L'aportació del paisatge / Jordi de San Eugenio ; Economuia col·laborativa i paisatge / Cristóbal Gracia ; El paisatge com a actiu per al desenvolupament: La preservació activa del paisatge a la denominació d'origen qualificada Prioritat / Oscar Borràs ; La cura del paisatge com a eina per al desenvolupament local / Montserrat Barniol ; Cap a un paisatge portuari global / Ludovica Marinaro ; Paisatge com a suport eneretic / Aleksandar Ivancic -- II. Instruments de finançament per la millora i gestió del paisatge: Donar diners sense gastar-ne / Geert Gielen ; Els partenariats pel paisatge al Regne Unit / Jim Dixon ; El paper de les fundacions: Fondazione Benetton Studi Ricerche, Marco Tamaro ; Fundació Sorigué, Ana Vallés -- III. La iniciativa empresarial basada en el paisatge: La protecció del paisatge a través de l’economia circular / Miquel Vidal ; El paisatge, element clau per repensar el model turístic / Jaume Mateu ; Iniciatives, màrqueting i paisatge: Els processos bottom-up en la transformació de l’espai productiu del Poblenou de Barcelona / Esteve Dot ; Paisatge, màrqueting de valors i publicitat conscient / Jordi Romero-Lengua ; El poder de la innovació oberta / Cecilia Tham -- Resúmenes en castellano ; Abstracts in English -- Notes sobre els autors

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY