Sinergia : encontres "Noves fronteres de la ciència, l'art i el pensament", novena edició, Arts Santa Mònica del 17 al 20 de novembre de 2011 / Ramon Sangüesa ... [et al.]

Sangüesa i Solé, Ramon, 1961- | Arts Santa Mònica.
ISBN: 9788415642299 (Ara Llibres); 9788439389699 (Arts Santa Mònica).Publisher: Barcelona : Arts Santa Mònica : Ara Llibres, DL 2013Description: 173 p.Other title: Noves fronteres de la ciència, l'art i el pensament.Summary: El diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans defineix la sinergia com una "acció combinada de diferents òrgans, moviments, etc., per a acomplir una funció". Ara bé, quina és la funció que cal acomplir? Qui la defineix? Qui la comanda? Amb quina finalitat? No va la definició del diccionari en contra de l'esperit de la paraula sinergia? La definició del diccionari resulta del tot insatisfactòria. Cal anar un pas més enllà i cercar l'arrel grega del mot. Sinergia vol dir "treballar plegats". I d’això tracta la novena edició dels Encontres de la ciència, de l'art i el pensament. Hem volgut referir-nos al fet de "treballar plegats". Ens ha interessat descriure el fet de caminar per paisatges i indrets que cadascú de forma independent i solitària no podria ni tan sols imaginar. La sinergia es genera. La sinergia es crea. Però necessita d'un escenari, un ecosistema, un entorn que la propiciï. El Laboratori d'Arts Santa Mònica ha acomplert aquesta funció durant els seus gairebé tres anys d’existència amb una activitat que concebia l'espai expositiu com un espai de trobada, de diàleg i de conversa. Un conjunt de personalitats locals i internacionals de les ciències i les arts debaten les seves metodologies de treball i els seus processos col·laboratius des d'una perspectiva multidisciplinària. Que serveixi, per tant, el llibre de manual d'instruccions o, coma mínim, de mapa introductori per a tots aquells interessats en la sinergia en l’àmbit de l'art, la ciència, el pensament. En el món de la cultura, al cap i a la fi. La sinergia representa un aspecte, una estratègia, un marc de treball, una actitud que ha esdevingut avui dia ineludible. (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 01802 Available 1900109886

El diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans defineix la sinergia com una "acció combinada de diferents òrgans, moviments, etc., per a acomplir una funció". Ara bé, quina és la funció que cal acomplir? Qui la defineix? Qui la comanda? Amb quina finalitat? No va la definició del diccionari en contra de l'esperit de la paraula sinergia?
La definició del diccionari resulta del tot insatisfactòria. Cal anar un pas més enllà i cercar l'arrel grega del mot. Sinergia vol dir "treballar plegats". I d’això tracta la novena edició dels Encontres de la ciència, de l'art i el pensament. Hem volgut referir-nos al fet de "treballar plegats". Ens ha interessat descriure el fet de caminar per paisatges i indrets que cadascú de forma independent i solitària no podria ni tan sols imaginar.
La sinergia es genera. La sinergia es crea. Però necessita d'un escenari, un ecosistema, un entorn que la propiciï. El Laboratori d'Arts Santa Mònica ha acomplert aquesta funció durant els seus gairebé tres anys d’existència amb una activitat que concebia l'espai expositiu com un espai de trobada, de diàleg i de conversa. Un conjunt de personalitats locals i internacionals de les ciències i les arts debaten les seves metodologies de treball i els seus processos col·laboratius des d'una perspectiva multidisciplinària.
Que serveixi, per tant, el llibre de manual d'instruccions o, coma mínim, de mapa introductori per a tots aquells interessats en la sinergia en l’àmbit de l'art, la ciència, el pensament. En el món de la cultura, al cap i a la fi. La sinergia representa un aspecte, una estratègia, un marc de treball, una actitud que ha esdevingut avui dia ineludible. (Font: Editor)

1. Corrents de convecció / Josep Perelló -- 2. Sinergia, consilience i altres dimonis / Pau Alsina -- 3. Common Ground. Art-Ciència des de la perspectiva del disseny / Irene Lapuente, Ramon Sangüesa, Mireia Yter -- 4. Història i futur del laboratori: recerca col·laborativa en la cruïlla de l'art, la ciència i la tecnologia / Edward A. Shanken -- 5. Laboratori cultural / David Edwatrds -- 6. Emergències col·lectives / Pedro Soler -- 7. Reinventar-reconstruir. a propòsit dels dispositius tecnològics sincrètics / Alejandro Duque -- 8. Cels coberts / Reni Hofmueller -- 9. Hack your bank / Derivart -- 10. La proposta de FuturICT: noves maneres de promoure la sostenibilitat i el benestar social en un món complex i fortament interdependent / Dirk Helbing -- 11. Sinergia entre ciència i ciutadania: el cas d'Ibercivis / Yamir Moreno i Elisa Cauhé -- 12. L'artista en el context de la neurociència / Daria Parkhomenko -- 13. Qualsevol cosa menys lineal / una conversa amb Michael John Gorman i Marina McDougall -- 14. Espectres electromagnètics: encontres de pràctiques científiques, artístiques i educatives / Patricia Homs i Irene Lapuente

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY