La Resistència íntima : assaig d'una filosofia de la proximitat / Josep Maria Esquirol

By: Esquirol i Calaf, Josep M.
ISBN: 9788477275657.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : Quaderns Crema, 2015Description: 172 p.Series: Assaig (Quaderns Crema): 42Summary: La resistència íntima és una reflexió atenta i profunda sobre la condició humana. L'autor ens mostra com la vertadera cura d'un mateix ofereix escalfor als que són a la vora, protegint-los i fent-los de guia en el camí. «Hem de considerar resistència íntima com el nom d'una experiència, pròpia de la comarca de la proximitat; comarca que no és visita d'un dia, sinó estança habitual. Avui, romandre en aquesta comarca no és planer. La proximitat no es mesura en metres, ni en centímetres. El seu oposat no és la llunyania, ans més aviat la monocromia ubiqua del món tecnificat. Hem vist com la quotidianitat i el gest de la casa són modalitats importantíssimes de l'experiència de la proximitat». (Font: Editor)Awards: Premio Nacional de Ensayo, 2016. -- Premi ciutat de Barcelona, 2015.
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 01808 Available 1900152196

La resistència íntima és una reflexió atenta i profunda sobre la condició humana. L'autor ens mostra com la vertadera cura d'un mateix ofereix escalfor als que són a la vora, protegint-los i fent-los de guia en el camí. «Hem de considerar resistència íntima com el nom d'una experiència, pròpia de la comarca de la proximitat; comarca que no és visita d'un dia, sinó estança habitual. Avui, romandre en aquesta comarca no és planer. La proximitat no es mesura en metres, ni en centímetres. El seu oposat no és la llunyania, ans més aviat la monocromia ubiqua del món tecnificat. Hem vist com la quotidianitat i el gest de la casa són modalitats importantíssimes de l'experiència de la proximitat». (Font: Editor)

Premio Nacional de Ensayo, 2016. -- Premi ciutat de Barcelona, 2015.

El plat calent a la taula (moment) -- I. Disgregació i resistència -- II. Cartografia del no-res i experiència nihilista. Cultivar l'hort (moment) -- III. Tornar a casa -- IV. Elogi de la quotidianitat: que n'és, de senzilla, la vida -- V. Meditació mèdica breu -- VI. Cuidar-se sense endevenir Narcís -- VII. No cedir al dogmatisme de l'actualitat. La suor subatòmica (moment) -- VIII. ¿L'oceà o el desert? -- IX. L'essència del llenguatge com a empara -- X. Una metafísica de l'ajuntament

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY