Per una ètica pública a Catalunya : implicacions ètiques i socials de la ciència i la tecnologia / Josep Amat (dir.) ; Josep Maria Esquirol (coord.)

Amat i Girbau, Josep, 1960- [dir. ] | Esquirol i Calaf, Josep M, 1963- [ed.] | Institut d'Estudis Catalans. Secció de Ciències i Tecnologia.
ISBN: 9788499653051.Edition: 1a ed.Publisher: Barcelona : Institut d'Estudis Catalans. Secció de Ciències i Tecnologia, 2016Description: 113 p.Series: Monografies de les seccions de ciències (Institut d'Estudis Catalans): 23Summary: En la convocatòria de projectes de recerca de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) per al trienni 2011-2014, Josep Amat, membre de la Secció de Ciències i Tecnologia, presentà la proposta d’un projecte ambiciós però engrescador, fer un treball de reflexió sobre «Ciència, tecnologia i ètica», projecte que va ser acceptat i finançat adientment. Al llarg dels tres anys d’elaboració, el projecte, dirigit per Josep Amat, enginyer, va comptar amb la col·laboració de Josep Maria Esquirol, filòsof, que n’assumí les tasques de coordinació. En la realització del projecte hi van participar prop d’un centenar d’investigadors, professors, acadèmics, de l’IEC, de les seves societats filials i d’altres entitats, per tal d’anar bastint el corpus de coneixement que acabaria reeixint en el volum que ara es publica, que és un informe a l’abast de qualsevol ciutadà i dels nostres governants. Cal dir que l’objectiu inicial, ben concret, es va anar ampliant al llarg del procés, de manera que l’àmbit final del projecte i de la publicació queden adientment reflectits en el títol i el subtítol del document, Per una ètica pública a Catalunya. Implicacions ètiques i socials de la ciència i la tecnologia. Potser no podria ser d’una altra manera: la recerca científica i les aplicacions tecnològiques corresponents es fan en un entorn geogràfic, social, econòmic i polític, sotmès a tots i cadascun dels ritmes, pressions, modes i limitacions que s’hi inclouen. És cert que la ciència i la tecnologia són, cada vegada més, afers universals, però els conreadors d’aquestes àrees es mouen i treballen en àmbits locals i regionals, ben variats, com ho són les societats en què viuen. I Catalunya i els Països Catalans no en són una excepció. (Font: Pròleg)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 01815 Available 1900153360

En la convocatòria de projectes de recerca de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) per al trienni 2011-2014, Josep Amat, membre de la Secció de Ciències i Tecnologia, presentà la proposta d’un projecte ambiciós però engrescador, fer un treball de reflexió sobre «Ciència, tecnologia i ètica», projecte que va ser acceptat i finançat adientment. Al llarg dels tres anys d’elaboració, el projecte, dirigit per Josep Amat, enginyer, va comptar amb la col·laboració de Josep Maria Esquirol, filòsof, que n’assumí les tasques de coordinació. En la realització del projecte hi van participar prop d’un centenar d’investigadors, professors, acadèmics, de l’IEC, de les seves societats filials i d’altres entitats, per tal d’anar bastint el corpus de coneixement que acabaria reeixint en el volum que ara es publica, que és un informe a l’abast de qualsevol ciutadà i dels nostres governants. Cal dir que l’objectiu inicial, ben concret, es va anar ampliant al llarg del procés, de manera que l’àmbit final del projecte i de la publicació queden adientment reflectits en el títol i el subtítol del document, Per una ètica pública a Catalunya. Implicacions ètiques i socials de la ciència i la tecnologia. Potser no podria ser d’una altra manera: la recerca científica i les aplicacions tecnològiques corresponents es fan en un entorn geogràfic, social, econòmic i polític, sotmès a tots i cadascun dels ritmes, pressions, modes i limitacions que s’hi inclouen. És cert que la ciència i la tecnologia són, cada vegada més, afers universals, però els conreadors d’aquestes àrees es mouen i treballen en àmbits locals i regionals, ben variats, com ho són les societats en què viuen. I Catalunya i els Països Catalans no en són una excepció. (Font: Pròleg)

Pròleg / Joandomènec Ros -- Prefaci / Josep Amat, Joseop Maria Esquirol -- Redacció i equips de col·laboradors -- I. Introducció -- II. Ètica, territori i urbanisme -- III. Ètica i economia -- IV. Ètica, atenció mèdica i salut -- V. Ètica, educació i escola -- VI. Ètica, energia i recursos -- VII. Ètica i ciència -- VIII. Ètica i espai públic de comunicació -- IX. Ètica i política -- Índex de conceptes

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY