Avaluació estratègica: una eina per a mesurar el rendiment dels equipaments culturals [Recurs electrònic] / Jordi Auladell Marquès, Ramon Castells Ros

By: Auladell Marquès, Jordi.
Castells, Ramon.
Description: 19 p. : digital, fitxer PDF (268,79 Kb). In: Item, Num. 63 (2017), p. 25-43 Num. 63 (2017), p. 25-43Online resources: E-Link Summary: A fi d’implementar eines per a optimitzar les actuacions públiques en l’àmbit de la cultura, s’ha desenvolupat una metodologia per a analitzar la gestió i els continguts dels equipaments de caràcter nacional, des de museus i arxius fins a teatres i auditoris. Els processos que vertebren l’avaluació inclouen un model de recollida de dades que s’articula a partir dels eixos que es consideren troncals: governança, economia, organització i sector, activitats i públics, paradigma digital, cohesió social, educació, internacionalització i excel·lència. Per a parametritzar la informació segmentada en eixos i interpretar-la es combina un model d’indicadors quantitatius i qualitatius que farà possible objectivar l’evolució de l’equipament, definir valors de possible interès comparatiu i, especialment, generar un procés d’autoavaluació i millora contínua. (Font: Autors)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number URL Status Date due Barcode
e-Article Centre d' Informació i Documentació del CERC
Repositori digital
General E180075 Online Available (Disponible) E180075

A fi d’implementar eines per a optimitzar les actuacions públiques en l’àmbit de la cultura, s’ha desenvolupat una metodologia per a analitzar la gestió i els continguts dels equipaments de caràcter nacional, des de museus i arxius fins a teatres i auditoris.
Els processos que vertebren l’avaluació inclouen un model de recollida de dades que s’articula a partir dels eixos que es consideren troncals: governança, economia, organització i sector, activitats i públics, paradigma digital, cohesió social, educació, internacionalització i excel·lència. Per a parametritzar la informació segmentada en eixos i interpretar-la es combina un model d’indicadors quantitatius i qualitatius que farà possible objectivar l’evolució de l’equipament, definir valors de possible interès comparatiu i, especialment, generar un procés d’autoavaluació i millora contínua. (Font: Autors)

Introducció -- 1. Avaluar la cultura -- 2. Marc teòric: un model adaptat als equipaments culturals públics -- 3. Proposta metodològica: l’avaluació estratègica -- 4. Abast i contingut de l’avaluació estratègica -- 5. Procediment i eines d’obtenció de la informació -- 6. Eixos estratègics transversals: l’estructura central de l’anàlisi -- 7. Els indicadors: elements bàsics per a interpretar i valorar els eixos
transversals -- 8. Conclusions. L’aplicació del model -- Bibliografia

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY