Desigualtats de gènere en l'ocupació cultural a Catalunya [Recurs electrònic] / [elaborat per la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona a petició del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ; autores: Anna Villarroya, Maite Barrios ; coord. i ed.: Ramon Castells Ros]

Villarroya Planas, Anna | Barrios Cerrejón, M. Teresa | Castells, Ramon [coord.] | Consell Nacional de la Cultura i de les Arts | Fundació Bosch i Gimpera.
Publisher: Barcelona : CONCA, 2019Description: 84 p. : digital, fitxer PDF (540,58 Kb).Series: Informes CoNCA: IC17 (2019)Online resources: E-Link | Ressenya a Interacció Summary: En els darrers anys, tant els mitjans de comunicació com el sector cultural i el món acadèmic han evidenciat desigualtats de gènere en el sector cultural. Una part important d’aquestes desigualtats es generen en el mercat de treball, on adopten facetes i dimensions molt diverses: en la incorporació i condicions laborals a la indústria cultural i creativa, en la progressió a llocs de poder i lideratge, en l’accés a premis, ajuts, beques i d’altres reconeixements i en la visibilitat de l’obra artística i cultural de les dones, entre altres Tot i els esforços legislatius, en molts països encara són diversos els reptes que cal afrontar per a assolir la igualtat efectiva d’oportunitats en el desenvolupament professional de dones i d’homes, i així contribuir al desenvolupament econòmic, social i cultural del país. Aquest estudi que presentem es planteja tres objectius: Valorar la percepció que els i les professionals de la cultura a Catalunya tenen sobre les desigualtats de gènere en l’ocupació cultural al nostre país. Aprofundir en el coneixement de les causes que provoquen les desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya. Avançar en el disseny de mesures d’intervenció, tant des de les administracions públiques com des del sector privat, que permetin pal·liar les desigualtats actuals per raó de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya. L’estudi es clou amb quinze mesures (nou en l’àmbit públic i sis en el privat) per avançar en una major representativitat de les dones en el mercat laboral de la cultura. (Font: CoNCA)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number URL Status Date due Barcode
e-Book CERC
Repositori digital
General E190008 Online Available E190008

En els darrers anys, tant els mitjans de comunicació com el sector cultural i el món acadèmic han evidenciat desigualtats de gènere en el sector cultural. Una part important d’aquestes desigualtats es generen en el mercat de treball, on adopten facetes i dimensions molt diverses: en la incorporació i condicions laborals a la indústria cultural i creativa, en la progressió a llocs de poder i lideratge, en l’accés a premis, ajuts, beques i d’altres reconeixements i en la visibilitat de l’obra artística i cultural de les dones, entre altres

Tot i els esforços legislatius, en molts països encara són diversos els reptes que cal afrontar per a assolir la igualtat efectiva d’oportunitats en el desenvolupament professional de dones i d’homes, i així contribuir al desenvolupament econòmic, social i cultural del país.

Aquest estudi que presentem es planteja tres objectius:

Valorar la percepció que els i les professionals de la cultura a Catalunya tenen sobre les desigualtats de gènere en l’ocupació cultural al nostre país.
Aprofundir en el coneixement de les causes que provoquen les desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya.
Avançar en el disseny de mesures d’intervenció, tant des de les administracions públiques com des del sector privat, que permetin pal·liar les desigualtats actuals per raó de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya.

L’estudi es clou amb quinze mesures (nou en l’àmbit públic i sis en el privat) per avançar en una major representativitat de les dones en el mercat laboral de la cultura. (Font: CoNCA)

1. Introducció: 1.1. Presentació ; 1.2. Objectius ; 1.3. Mètode de treball -- 2. Anàlisi de resultats: 2.1. Anàlisi de resultats de les variables sociodemogràfiques i laborals del conjunt de la mostra ; 2.2. Percepció sobre les desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya ; 2.3. Factors determinants de les desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya ; 2.4. Mesures d’intervenció per a pal·liar les desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya -- 3. Conclusions i recomanacions: 3.1. Conclusions ; 3.2. Recomanacions -- 4. Bibliografia -- 5. Annexos

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY