Local cover image
Local cover image

Ciutats cooperatives : esbossos d'una altra economia urbana / Ivan Miró i Acedo

By: Series: Antrazyt ; 474 | Antrazyt. Economía solidariaPublication details: Barcelona : Icaria, 2018Edition: 1a edDescription: 223 pISBN:
  • 9788498888270
Online resources: Summary: Somiem una altra ciutat, al servei del bé comú. Que no expulsa les classes populars sinó que les acull i transforma, perquè produeix i redistribueix equitativament la riquesa social. Una ciutat que afronta les necessitats econòmiques, socials i culturals dels i les seves habitants. Que suprimeix les desigualtats de classe, gènere, origen, opció sexual o racistes. Una ciutat per la vida: cooperativa, ecològica, solidària, feminista. La Ciutat Comuna. Tanmateix, per transformar el somni en vivència gaudida, cal combatre el malson de la ciutat capitalista, que promou l'apropiació de la plusvàlua urbana pels inversors, mentre trinxa les classes populars amb habitatges impossibles i precarietats al servei del turisme global. Però, com fem una ciutat per les persones i no pel capital? Com transitem vers una economia urbana per a la vida? Poden contribuir les iniciatives locals d'economia social i solidària a la producció d'una altra ciutat? Com fem barris, pobles, ciutats cooperatives? (Font: Editorial)
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Book Book Centre d' Informació i Documentació del CERC Sala General S 03639 Available CERC19040003

Pròleg: Una mirada de l'economia solidària sobre la ciutat / Jordi Estivill -- 1a part. Contradiccions urbanes: I. Ciutats cooperatives versus smart cities? ; II. Genealogia de les ciutats cooperatives ; III. A Barcelona, res no és casualitat ; IV. La memòria i la marca. Turisme, smart city i la ciutat comuna ; V. Revolta urbana a la ciutat dels prodigis ; VI. L'emergència de la ciutat comuna ; VII. La ciutat com a bé comú ; VIII. Barris per viure, lluitar i crear -- 2a part. Memòria cooperativa per a una altra ciutat: I. Barris creats a cops de cooperació ; II. El cooperativisme obrer de consum a Barcelona: una temptativa d'autoabastiment proletari ; III. Mots ardents, roig-i-negres, per les repúbliques que vindran -- 3a part. Cap a la democràcia econòmica urbana: I. Què pot aprendre Barcelona de l'economia solidària? ; II. Ciutats cooperatives: una metodologia per a l'acció socioeconòmica local ; III. Per què diem innovació a allò que vivim com autogestió? ; IV. Calen noves institucions municipalistes ; V. Municipis postcapitalistes ; VI. Mercat Social: economies per a l'emancipació ; VII. Cultura cooperativa versus cooltura ; VIII. Ciutats cooperatives: cap a la democràcia econòmica urbana ; IX. O l'anticiutat o la vida -- 4a part. Tàctica i estratègia de la ciutat cooperativa: I. Commons & Coops. Vers l'autogovern del comú ; II. Què són i què poden ser els ecosistemes cooperatius locals? ; III. Noves polítiques públiques per a l'economia social i solidària a Catalunya: una oportunitat per a la intercooperació i el canvi de model? -- En l'horitzó...: I. Barris, pobles, ciutats, metròpolis... repúbliques cooperatives! -- Fonts

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha