Cultura popular i nacionalisme / Andreu Ramis Puig-gròs

By: Ramis, Andreu, 1959-.
ISBN: 9788417153083.Edition: 1a ed.Publisher: Palma (Mallorca) : Illenc, Institut d'Estudis Baleàrics : Lleonard Muntaner, 2017Description: 115 p.Series: Llibres de la nostra terra: 108Summary: En veure el títol d’aquest estudi d’Andreu Ramis, la gent pot haver-ne fet interpretacions ben diferents, perquè —tal com explica el mateix autor— els conceptes de cultura popular i de nacionalisme han estat objecte de les més diverses consideracions. El desgast i fins i tot la tergiversació són problemes habituals en la terminologia de les ciències socials, sobretot quan es tracta de conceptes que tenen implicacions ideològiques i polítiques. Què hem d’entendre —i què s’ha entès— per cultura popular? Andreu Ramis ho explica al llarg del seu treball de manera detallada. És la cultura del poble, naturalment. Però què entenem per poble? […] El llibre d’Andreu Ramis representa un panorama excel·lent i aclaridor del que ha representat i pot representar la nostra tradició popular en la construcció —tan legítima com qualsevol altra— d’un projecte de plenitud per a la nostra cultura nacional. (Del pròleg d’Isidor Marí). (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 03664 Available (Disponible) CERC19060035

En veure el títol d’aquest estudi d’Andreu Ramis, la gent pot haver-ne fet interpretacions ben diferents, perquè —tal com explica el mateix autor— els conceptes de cultura popular i de nacionalisme han estat objecte de les més diverses consideracions. El desgast i fins i tot la tergiversació són problemes habituals en la terminologia de les ciències socials, sobretot quan es tracta de conceptes que tenen implicacions ideològiques i polítiques.

Què hem d’entendre —i què s’ha entès— per cultura popular? Andreu Ramis ho explica al llarg del seu treball de manera detallada. És la cultura del poble, naturalment. Però què entenem per poble?

[…] El llibre d’Andreu Ramis representa un panorama excel·lent i aclaridor del que ha representat i pot representar la nostra tradició popular en la construcció —tan legítima com qualsevol altra— d’un projecte de plenitud per a la nostra cultura nacional. (Del pròleg d’Isidor Marí). (Font: Editor)

La tradició popular en la construcció del projecte nacional / Isidor Martí -- Nota a la present edició -- 1. Introducció -- 2. La cultura popular. Apreciacions conceptuals i terminològiques -- 3. Cultura popular i nacionalisme. Una relació crítica -- 4. La cultura de la memòria. Una revisió històrica -- 5. La identitat de futur -- Bibliografia

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY