Desencadenats : un nou mercat per al llibre independent / Bernat Ruiz Domènech

By: Ruiz Domènech, Bernat.
ISBN: 9788417611163.Publisher: Barcelona : Saldonar, 2019Description: 250 p.Online resources: Ressenya a Interacció Other title: 1a ed.Summary: El món canvia i el sector editorial també. L’última crisi econòmica ha transformat el panorama del llibre a escala mundial, en tots els aspectes. En el cas català, s’ha consolidat un model marcat per l’eclosió d’editorials independents i d’una xarxa de llibreries que els han donat cobertura. Bernat Ruiz Domènech apropa la lupa a aquest nou escenari per explorar-ne les fortaleses i les debilitats, per proposar un debat inèdit per enfortir l’ecosistema actual, que hauria de passar per la creació del Clúster del Llibre en Català, per guanyar en eficiència. Amb l’horitzó posat d’aquí a pocs anys, insisteix a focalitzar la millora en quatre transformacions urgents, lligades a la transparència, l’audiència, l’economia del llibre i la selecció dels punts de venda. Desencadenats obre el ball amb la intenció que tots els interessats en l’univers del llibre —els lectors, els editors, els llibreters, els distribuïdors— contestin, a partir de les idees de futur que exposa, la gran pregunta: «Tirem endavant?». (Font: Editor)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Book CERC
Sala
General S 03702 Available (Disponible) CERC19100008

El món canvia i el sector editorial també. L’última crisi econòmica ha transformat el panorama del llibre a escala mundial, en tots els aspectes. En el cas català, s’ha consolidat un model marcat per l’eclosió d’editorials independents i d’una xarxa de llibreries que els han donat cobertura.

Bernat Ruiz Domènech apropa la lupa a aquest nou escenari per explorar-ne les fortaleses i les debilitats, per proposar un debat inèdit per enfortir l’ecosistema actual, que hauria de passar per la creació del Clúster del Llibre en Català, per guanyar en eficiència.

Amb l’horitzó posat d’aquí a pocs anys, insisteix a focalitzar la millora en quatre transformacions urgents, lligades a la transparència, l’audiència, l’economia del llibre i la selecció dels punts de venda.

Desencadenats obre el ball amb la intenció que tots els interessats en l’univers del llibre —els lectors, els editors, els llibreters, els distribuïdors— contestin, a partir de les idees de futur que exposa, la gran pregunta: «Tirem endavant?». (Font: Editor)

Mai tants havien llegit tant a tan pocs: Què és un llibre? ; Lectors per imperatiu luterà ; Envasos i xarxes de distribució ; Llibres que no ho han estat mai: objectes i pròtesis, culs i cervells ; Finestres de lectura -- Barrils d’aigua salada davant d’un oceà: El sistema nerviós del llibre ; Llibres trobats ; El llibre de Schrödinger ; La boira del llibre -- ‘Götterdämmerung’, el crepuscle dels déus: La debilitat estructural de la gran edició espanyola ; Un imperi amb els peus de fang ; Un món de males inversions ; Un món de males idees -- El got és massa gran: Qui dia passa, any empeny ; Humanisme: el llibre a Lampedusa ; El llibre (ja) no és per a tothom ; Els editors i els llibreters a Lampedusa ; Llibres que es mouen ; L’autor desencadenat (i desencantat) ; El nou model de llibreria independent ; I el nou model d’editorial independent? -- Horitzó 2025: un nou mercat per al llibre independent: L’eficiència del llibre en català ; Comptant clients ; Clic! Cap al Clúster del Llibre en Català ; Horitzó 2025: Primera transformació: transparència. Salvar el llibre de Schrödinger i escampar la boira ; Segona transformació: audiència. Construir l’audiència per construir un nou mercat del llibre en català ; Tercera transformació: economia del llibre. Magatzems buits, llibreries plenes, estoc zero ; Quarta transformació: selecció dels punts de venda. Els petits han de deixar de regalar diners als grans

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY