Pla de rescat del sector cultural davant la crisi de la COVID-19 [Recurs electrònic] / Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

By: Catalunya. Departament de Cultura.
Edition: Versió de 14 d'abril de 2020.Publisher: [Barcelona] : Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, 2020Description: 12 p. : digital, fitxer PDF (446 Kb).Online resources: E-Link Summary: La pandèmia de la COVID-19 ha generat una emergència sanitària a nivell global que està afectant la nostra economia i, molt especialment, el sector cultural, que s'ha vist obligat a aturar tota la seva activitat. (...) Bona part de les mesures de lluita contra la pandèmia es basen en el confinament de les persones i el distanciament social, que impacten directament en una bona part de l’activitat del sector que, així com va ser dels primers que es va veure obligat a tancar, de ben segur pot ser un dels últims a recuperar la normalitat. Aquest fet contrasta amb la paradoxa que ha estat la cultura la que ha ajudat i ajuda a les persones a fer millors aquests dies gràcies als llibres, la música, els audiovisuals o tantes i tantes iniciatives culturals a les xarxes, sovint lliurades generosament pels seus autors. És en aquest context, i amb la intenció de pal·liar i minimitzar al màxim les conseqüències econòmiques que aquesta pandèmia pugui deixar en el sector cultural, que el Govern té la ferma intenció de posar en marxa un Pla de rescat amb tota una sèrie de mesures per tal de protegir el teixit cultural i donar-li tot el suport necessari a fi que, un cop finalitzada aquesta crisi sanitària, es pugui reprendre l’activitat cultural amb tota normalitat al més aviat possible. Aquest Pla de rescat del sector cultural respon a les principals necessitats que s’han detectat des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb les aportacions de bona part dels agents culturals (associacions, organitzacions públiques, equipaments, sindicats, entitats empresarials, etc. ) i es fixa quatre objectius bàsics: - Acompanyar el sector cultural durant la crisi. - Establir les mesures i els mecanisme per intentar que l’impacte de la crisi no provoqui danys irreparables en el teixit cultural. - Preparar el sector per a una represa al més ràpida possible en la mesura que les condicions sanitàries i socials ho permetin. - Per dur a terme aquests objectius, caldrà reestructurar el pressupost per adequar-lo. (Font: Autor)
List(s) this item appears in: COVID-19
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number URL Status Date due Barcode
e-Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Repositori digital
General E200017 Online Available (Disponible) E200017

La pandèmia de la COVID-19 ha generat una emergència sanitària a nivell global que està afectant la nostra economia i, molt especialment, el sector cultural, que s'ha vist obligat a aturar tota la seva activitat. (...)

Bona part de les mesures de lluita contra la pandèmia es basen en el confinament de les persones i el distanciament social, que impacten directament en una bona part de l’activitat del sector que, així com va ser dels primers que es va veure obligat a tancar, de ben segur pot ser un dels últims a recuperar la normalitat. Aquest fet contrasta amb la paradoxa que ha estat la cultura la que ha ajudat i ajuda a les persones a fer millors aquests dies gràcies als llibres, la música, els audiovisuals o tantes i tantes iniciatives culturals a les xarxes, sovint lliurades generosament pels seus autors.

És en aquest context, i amb la intenció de pal·liar i minimitzar al màxim les conseqüències econòmiques que aquesta pandèmia pugui deixar en el sector cultural, que el Govern té la ferma intenció de posar en marxa un Pla de rescat amb tota una sèrie de mesures per tal de protegir el teixit cultural i donar-li tot el suport necessari a fi que, un cop finalitzada aquesta crisi sanitària, es pugui reprendre l’activitat cultural amb tota normalitat al més aviat possible.

Aquest Pla de rescat del sector cultural respon a les principals necessitats que s’han detectat des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb les aportacions de bona part dels agents culturals (associacions, organitzacions públiques, equipaments, sindicats, entitats empresarials, etc. ) i es fixa quatre objectius bàsics:

- Acompanyar el sector cultural durant la crisi.
- Establir les mesures i els mecanisme per intentar que l’impacte de la crisi no provoqui danys irreparables en el teixit cultural.
- Preparar el sector per a una represa al més ràpida possible en la mesura que les condicions sanitàries i socials ho permetin.
- Per dur a terme aquests objectius, caldrà reestructurar el pressupost per adequar-lo. (Font: Autor)

1. Mesures d’acompanyament al sector cultural -- 2. Prioritat: el rescat del sector cultural -- 3. Planificació de la represa i recuperació del sector cultural -- 4. Planificació financera del Pla de rescat --

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY