Pla estratègic dels centres cívics [Recurs electrònic] : Vic : 2020 / Diputació de Barcelona. [Centre d'Estudis i Recursos Culturals] ; Ajuntament de Vic ; [coordinació i redacció del document: Trànsit Projectes]

Vic. Ajuntament | Barcelona (Província). Centre d'Estudis i Recursos Culturals | Trànsit Projectes.
Publisher: Barcelona : Diputació de Barcelona, 2020Description: 228 p. : digital, fitxer PDF (9,19 Mb).Online resources: E-Link Summary: L’elaboració d’aquest Pla Estratègic dels Centres Cívics de Vic parteix de la demanda que l’Ajuntament de Vic va realitzar al Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona, en el marc del catàleg de serveis 2019 de la Diputació. La demanda del servei és una conseqüència de la necessitat detectada en el Pla d’Acció Cultural (PAC) 2018 – 2025 de Vic d’establir i articular una política cultural concreta en diversos àmbits de l’acció cultural de la ciutat. Tal com s’apunta en el PAC 2018-2025, Vic és una ciutat considerablement rica en el teixit d’equipaments culturals, especialment de titularitat pública. L’Ajuntament actua com a primer actor cultural de la ciutat, gestionant els principals equipaments i aportant el gruix de recursos econòmics i dels professionals responsables d’una part important de la vida cultural de la ciutat. Una de les constatacions del PAC és la necessitat de millorar la cohesió i coordinació als diferents equipaments i projectes vinculats a la gestió municipal i potenciar el lideratge del servei municipal de cultura. En aquest context, la xarxa de centres cívics de Vic està formada actualment per sis equipaments, coneguts popularment com a “CCVIC”, que estan distribuïts majoritàriament en cinc barris del sud de la ciutat més La Guixa. (...) En aquest sentit, l’elaboració d’aquest Pla Estratègic es sustenta en la necessitat d’endreçar i determinar les línies estratègiques que han de guiar l’evolució de la xarxa de centres cívics de la ciutat, per tal d’assolir principalment els següents objectius: a) Facilitar l’accés a la cultura de proximitat, donant coherència i sentit a les actuacions i iniciatives que porten a terme els centres cívics de Vic. b) Potenciar el valor de les actuacions dels centres cívics, facilitant orientacions i eines als seus treballadors a més de donar visibilitat als recursos necessaris per assolir l’impacte desitjat. c) Emmarcar l’actuació dels centres cívics dins del PAC 2018-2025. (Font: Introducció)
Tags from this library: No tags from this library for this title.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number URL Status Date due Barcode
e-Book e-Book Centre d' Informació i Documentació del CERC
Repositori digital
Documents tècnics del CERC E200090 Accés al document Available (Disponible) E200090

1a part: Diagnosi: 1. Introducció: Marc general i objectius ; Centres cívics: context i reflexions inicials ; Metodologia de treball ; 2. Els centres cívics de Vic: una mirada des de la dimensió sociodemogràfica i territorial: La ciutat i el territori: el creixement i la diversitat demogràfica ; La ciutat i el territori: una mirada socioeconòmica ; Els barris de Vic ; 3. Plans i estratègies municipals: El Pla d’Acció Cultural 2018-2025 ; El Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 ; Plans i programes sectorials ; Altres aspectes: els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) ; Balanç general ; 4. La Xarxa de Centres Cívics: Context general ; Els centres cívics a la ciutat ; Descripció dels centres ; Cessió d’espais ; Programació ; Dades d’ús ; Model de gestió ; Pressupost ; Relacions amb els agents culturals ; Transversalitat administrativa ; Balanç ; 5. Observacions i conclusions -- 2a part: Eixos i mesures: 6. Marc introductori i context dels eixos d’acció i les mesures proposades: Reflexions generals ; Marc estratègic ; 7. Eix 1: Els Centres Cívics en una ciutat a mesura humana ; 8. Eix 2: Els Centres Cívics en la dinàmica cultural de la ciutat ; 9. Eix 3: La gestió de la Xarxa de Centres Cívics ; 10. Eix 4: Els Centres Cívics en un marc de governança participativa ; 11. Recomanacions per a la implementació ; 12. Quadre resum del calendari de les mesures i accions del Pla Estratègic ; 13. Crèdits -- Annexos: Relació de persones entrevistades ; Població de Vic segons barri, edat i gènere (piràmide de població, 31.12.2019) ; Població de Vic segons barri, nacionalitat i gènere (31.12.2019) ; Fitxes descriptives dels centres cívics.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Powered by Koha

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY